Milletvekilleri, yaralı polis memurlarını ziyaret etti

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Milletvekilleri Dr. Medeni Yılmaz ve Seracettin Karayağız, Muş'un Varto ilçesinde teröristlerin saldırısında yar

  Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti ) Milletvekilleri Dr . Medeni Yılmaz ve Seracettin Karayağız , Muş ' un Varto ilçesinde teröristlerin saldırısında yaralanan polis memurlarını tedavi gördükleri hastanede ziyaret etti .

Muş ' un Varto ilçesinde Emniyet Müdürlüğü ' ne düzenlenen saldırı sonucunda yaralanan polis memurlarının tedavileri Muş Devlet Hastanesi ' nde devam ediyor . Saldırıda yaralanan polis memurlarını ziyaret etmek için Muş ' a gelen AK Parti Milletvekilleri Dr . Medeni Yılmaz ve Seracettin Karayağız yaralanan polis memurları ve ailelerine geçmiş olsun dileklerini iletti . Muş ' un Varto ilçesinde teröristler tarafından ilçe emniyet müdürlüğüne düzenlenen saldırının son derece üzücü bir olay olduğunu belirten Adalet ve Kalkınma Partisi Muş Milletvekili Dr . Medeni Yılmaz , bu tür olayların son zamanlarda ülke genelinde sıklıkla cereyan etmesinin kendilerini çok üzdüğünü ifade etti . Yılmaz , yaşanan bu olayların son olmasını ve bitmesini istediklerini kaydederek , hükümet olarak da bunun için ellerinden gelen her şeyi yapmaya çalıştıklarını sözlerine ekledi .

Ülkede barış ve kardeşlik ikliminin oluşması için canla başla çalışmaya devam edeceklerini belirten AK Parti Muş Milletvekili Dr . Medeni Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti : " Ülkemizde barış ve kardeşlik ikliminin oluşmasını ümit ediyoruz . Bunlar ülkemize ve hiç kimseye fayda sağlamayacak olaylardır . Yani kan dökerek insanlara zarar vererek sonuç almak hiçbir zaman doğru olmamıştır ve bundan sonra da olmayacaktır . Şu anda burada huzurumuz ve güvenliğimiz için görev yapan polis memurlarımızın ne suçu var . Kimin ne suçu var ölen hiç kimsenin suçu yok . Bu ateşin sönmesini arzu ediyoruz . Bu ülkede Lazıyla , Çerkeziyle , Kürdüyle , Türküyle herkes kan dökülmemesini istiyor . Bu ülkede insanlar ölmesin . Bu ülkede barış ve kardeşlik iklimi hakim olsun . Ülkede demokrasi rüzgarı ve havası essin . Tüm arzumuz budur . Bunu arzuluyoruz . Herkesi bu konuda sağduyuya davet ediyoruz . Çabamız gayretimiz budur . Bunların sadece toplumu üzmekten , toplumu germekten , İnsanların canına kıymaktan kanını dökmekten başka bir fayda sağlayacağını hiç kimse söyleyemez . "

" TERÖRLE HİÇBİR YERE VARILMAZ "

Son zamanlarda ülkede bir elin düğmeye bastığını belirten AK Parti Muş Milletvekili Seracettin Karayağız ise terör olaylarında ciddi bir artış yaşandığını ifade etti . Muş ' un Doğu Anadolu Bölgesi ' nde olmasına rağmen huzurlu bir il olduğunu kaydeden Karayağız , Muş ' un huzurunun bozulması için belirli bir zamandan bu yana çeşitli girişimlerde bulunulduğunu hatırlattı .

Karayağız açıklamasında şöyle dedi : " Muş ' umuz doğu bölgesinde olmasına rağmen huzurlu illerinden biriydi . Maalesef ilimizi de huzursuz etmek için belli bir zamandan bu yana ellerinden geleni yapıyorlar . Toplumun huzuru oradaki insanlarımızın huzurunu temin etmek için çaba sarf eden polis kardeşlerimize bu kurşunlar sıkıldı . Bunun izah edilecek bir tarafı yoktur . Oradaki insanların emniyeti için gelenlere bu kurşunların sıkılması tamamen menfur emelleri için yapılan yanlışlıklardır . Bunlar ülkenin huzurunu bozmaya yöneliktir . Terörle hiçbir yere varılmamış ve varılmayacaktır . Bölgemiz terör olayları çıktığından beri sürekli zarara uğramaktadır . Aklıselimin galip gelip Bu kavganın bir an evvel bitmesini diliyoruz . "

Teröristler tarafından Varto İlçe Emniyet Müdürlüğü ' ne yapılan saldırıda polis memurları Sait Papak , Mehmet Ariç , Şeref Yıldız ve Mustafa Dolap yaralanmıştı .