Dağcılar Eğriçimen Yaylası'nda Kamp Yaptı

Dağcılık Federasyonu Sivas İl Temsilciliği üyeleri, Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Üyeleri ve TEMA Vakfı üyeleri, Sivas'ın Koyulhisar ilçesi Eğriçimen Yaylası'nda kamp yaptılar.

Dağcılar Eğriçimen Yaylası'nda Kamp Yaptı
  Dün akşam saatlerinde ilçeye gelen dağcılar Eğriçimen Yaylasına çıkarak Koyulhisar Belediyesi tarafından yaptırılan otel ve lokantanın olduğu alana yakın bir bölgede çadırlar kurdular . Dağcıları ziyaret ederek bir süre onlarla sohbet eden Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren , doğaya olan duyarlılıklarından dolayı dağcılara teşekkür etti .
Çam ormanları ile kaplı doğa harikası Eğriçimen Yaylası ' nın yerli turizme açık olan bir yayla olduğunu belirten Eren , " Bizim amacımız yaylamızı yabancı turizme kazandırmaktır . Bu amaçla buraya otel ve lokantadan oluşan bir tesis yaptık ve buda bizim bu konuda önümüzü açtı " dedi .
Eğriçimen yaylasında konaklama ve lokanta sorununu çözdüklerini ifade eden Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren , programı düzenleyen Dağcılık Federasyonu Sivas İl Temsilciliği ' ne teşekkür ederek doğa tutkunlarını Eğriçimen ' e davet etti .
Dağcılık Federasyonu Sivas İl Temsilcisi Mehmet Baysal ise , her hafta sonu bir faaliyet gerçekleştirdiklerini ifade ederek , " Bu haftada Koyulhisar Eğriçimen Yaylasına bir faaliyetimiz oldu . Burası Sivas ' ın en uzak ilçelerinden birisi olmasına rağmen gerçekten çok güzel ve görülmeye değer bir yer Biz yaptığımız faaliyetleri Dağcılık Doğa Sporları Kulübü ve TEMA Vakfı Sivas İl Temsilciliği ile birlikte organize ediyoruz . Eğriçimen Yaylası çok ideal ve görülmeye değer bir yayla . Dağcılık Federasyonu Sivas İl Temsilciliği olarak hem doğayı gezmek ve hem de tanıtmak için bu faaliyetleri yapıyoruz . Sivas halkını da faaliyetlerimize katılmaya bekliyoruz " diye konuştu .
Baysal kendilerini sıcak ilgi ve alaka ile karşılayan Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren ' e de teşekkür etti .
Programda bir konuşma yapan Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Başkan Yardımcısı Kadir Kuruçay ise misafirperverliğinden dolayı Koyulhisar Belediye Başkanı İlhan Eren ' e teşekkür etti .
Konuşmaların ardından kamp alanında bir ateş yakan dağcılar , kamp ateşinin etrafından gönüllerince eğlendi . Gece , günün yorgunlarını çadırlarından dinlenerek gideren dağcılar , sabahın erken saatlerinde de doğa yürüyüşü gerçekleştirdiler . Bir süre daha doğa yürüyüşü yapacak olan dağcıların akşam saatlerine doğru ilçeden ayrılacakları öğrenildi . 20 kişilik ekipte TEMA Vakfı Sivas İl Temsilcisi Emine Yönücü ' de bulunuyor .