Bakan Atalay: Türkiye'nin demokratikleşme sürecinden birileri rahatsız

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, son günlerde Türkiye'nin demokratikleşme sürecinden birilerinin rahatsız olmaya başladığını söyledi.

Türkiye'ni

  İçişleri Bakanı Beşir Atalay , son günlerde Türkiye ' nin demokratikleşme sürecinden birilerinin rahatsız olmaya başladığını söyledi .

Türkiye ' nin demokratikleşmesi ve normalleşmesinden hep birilerinin rahatsız olduğunu belirten İçişleri Bakanı Atalay , " Çünkü terörden , olağanüstü dönemlerde kimisi ticaret yapar , kimisi silah satar , kimisi uyuşturucu ticareti yapar , kimisi siyasi istismar konusu yapar . Herkes bir şekilde nemalanır . O nemalar kurudukça birileri de rahatsız olur . Ama Türkiye büyük bir ülke , güçlü bir ülke , yoluna emin adımlarla gidiyor . Yani moralimiz de çok yüksek . Yani özgüvenimiz de , moralimiz de çok yüksek hamdolsun . Türkiye ' yi bu yolundan öyle kolay bir şeyler döndürmez . Bundan emin olun . Hepimiz özgüvenle inşallah büyük bir karalılıkla yolumuza devam edeceğiz . " dedi .

Afyonkarahisar Korel Termal Otel ' de düzenlenen ' Türkiye ' nin Güncel Meseleleri ' konulu toplantıda konuşan Bakan Atalay , bu referandumun alanda çok iyi yürüyeceğini söyledi . Hükümet ve AK Parti olarak şöyle bir rahatlık içinde olduklarını aktaran Atalay , " Vatandaşımıza daha fazla haklar , daha fazla özgürlükler veren bir paketi takdim edeceğiz . Alanlarda bunu savunacağız . Demokratikleşmeyi savunacağız . İnsan haklarını savunacağız . Buna karşı çıkan muhalefet Mecliste ciddi bir çıkış sergiledi . Muhalefetin ne savunacağı konusunu onlar içinde biraz zor ama umarız muhalefette katılır . Çünkü burada muhalefeti de rahatsız edecek hiçbir şey yok aslında . Hepimiz birleşsek , el ele versek bu daha iyi olur . Muhalefet biraz bu pakete karşı alanlarda herhalde epey zorlanacak gibi görünüyor . " diye konuştu .

Türkiye ' de ne zaman böyle adımlar atılsa , bir yerlerde ya terörün pompalandığını ya başka huzursuzlukların geliştirildiğini dile getiren Atalay , Türkiye ' nin her gelişme adımlarında böyle şeylerin olduğunu kaydetti .

2007 ' de Cumhurbaşkanını vatandaşın seçtiği anayasa paketinin oylandığı referandum günü İçişleri Bakanı olarak çok zorlandığını hatırlatan Bakan Atalay , " Gecenin sabaha yaklaşan vaktinde o büyük Aktütün Karakolu saldırısı olmuştu . Terörün büyük saldırısı tam pazar sabahı işte insanlar referandum oylamasına gidecek ama biz sabaha doğru acı bir haber aldık . O günün ortamında tabi demokrasi açılımı getiren referandumun oylanacağı gün öyle bir terör olmuştu . Zihnimizden , hafızamızdan silinmiyor . " dedi .

Bölge insanına , terörün istismar ettiği olaylara , kesimlere , gelişmelere çok etkili müdahale ettiklerini belirten Bakan Atalay konuşmasına şöyle devam etti : " Terör , artık insanımızın desteğini falan alamıyor , alamayacak . İnsanımıza sahip çıkıyoruz , sahip çıkacağız . Terörle , diğer vatandaşlarımızı iyi ayırmamız gerekiyor , ayıracağız . Buna çok özen göstereceğiz . Birileri bu konuları bazen çok tahrik ediyor . Aman ha aman en hassas boyut bu . Etnik kökenli falan tahrikler oluyor . Ülkemizin böyle güzel geleceğine bu tür lekeler sürmek isteyen insanlar var . Vatandaşımız arasına fitne sokanlar var . Bu konularda tabi özellikle kamu yöneticilerimiz çok hassa olmalı . Her vatandaşımızı çok değer ve önem verilmeli . "

İçişleri Bakanı Beşir Atalay , toplantıdan sonra Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ' ı ziyaret etti . Ziyarette Başkan Çoban , Bakan Atalay ' a meşhur el dokuması Bayat kilimi hediye etti . Bakan Atalay , daha sonra helikopter ile Ankara ' ya gitmek üzere Afyonkarahisar ' dan ayrıldı .