'Niyet ettim ihtilal yapmaya dönemi bitti'

Devlet Bakanı Mehmet Aydın , AK Parti İzmir İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen gecede "''Bundan sonra 'niyet ettim ihtilal yapmaya' yok, o dönem kapandı'' dedi.

'Niyet ettim ihtilal yapmaya dönemi bitti'
Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Bakan Aydın, AK Parti İzmir İl Kadın Kolları tarafından Buca Kaynaklar'daki Cennet Vadisi'nde düzenlenen İzmir-Mardin-Karabük İlleri Kardeşlik ve Dayanışma Gecesi'ne katıldı.

Aydın, gecede yaptığı konuşmada, Türkiye'nin sıkıntılı bir dönemden geçtiğini ancak bu dönemin kendilerini umutsuz kılmadığı ifade etti.

Millet olabilmek için toprağa ve vatana ihtiyaç olduğunu, bu konuda ''ayrılık gayrılık bulunmadığını'' belirten Aydın, sahip olunan ortak tarihin ise dünyada çok az ülkede bulunduğuna dikkati çekti.

Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Millet olmak için gereken diğer bir değer de kültürdür. Farklılıklardan bahsederken bu ortak değerlerin akıldan çıkarılmaması gerek. Bölgelerin birbirinden farkı yok mu ? Olmaz olur mu, onlar da bizim zenginliğimizdir.

Ortak değerlerimizin güçlenmesi, demokrasimizin güçlenmesine bağlıdır. Kanun devleti değil demokrasi devleti olmaya bağlıdır. Eğer demokrasimizi hızlı olarak genişletemezsek varlıklarımızı korumakta güçlük çekeriz. Çünkü demokrasi, değerler üzerine oturan bir sistemdir.

İki gün önce Anayasa Mahkemesinin 'referanduma sunulmalıdır' dediği paket de demokrasimizi güçlendirecek bir adımdır. Bundan sonra 'niyet ettim ihtilal yapmaya' yok, o dönem kapandı. Siz bitirdiniz. Tarihimizde o sayfa kapandı. 12 Eylülde söz de karar da milletindir, millet ne derse başımızın tacıdır.''

''İZAH ETMEDE GÜÇLÜK YOK''


Geceye eşi Nihal Aydın ile birlikte gelen Bakan Aydın, illerin kültürel ürünlerinin sergilendiği stantları gezdi.

Bakan Aydın, bu sırada gazetecilerin Anayasa Mahkemesinin kısmi iptal kararıyla ilgili sorularını cevapladı.

Aydın, değişiklik paketinin büyük emek harcanarak hazırlandığını, Anayasa Mahkemesinin ''iki cümlecik'' dışında paketin içeriğine dokunmadığını ifade etti.

Anayasa Mahkemesinin ''içeriğe dokunmasının'' da ilk kez olmadığını vurgulayan Aydın, ''Siyasi karar demiyorum. Büyük ölçüde siyasi boyutu orada duruyor. 2 yer dışında yapısal değişikliği orada duruyor. O iki maddenin dışında da çok önemli maddeler var. Özgürlükler genişliyor. Demokrasinin derinleşmesi açısından önemli. Demokrasi sadece 4-5 senede bir oy vermekten ibaret değil. İnsanın iç dünyasından, zihninden başlayan bir rejim. Kurumları önemli bir noktaya getiriyor bunlar. Anayasa Mahkemesi ve HSYK'da yapısal değişiklikler oluyor, üye sayısı artıyor. Bu pakete 'evet' diyeceklerin çok büyük argümanları var. Maddeleri topluma izah etmede bir güçlük yok'' dedi.

Bakan Aydın, Anayasa Mahkemesinin kararının halkın kararını etkileyip etkilemeyeceği yönündeki soru üzerine de ''Anayasa Mahkemesi hangi kararı verdiyse ona uymak zorundayız. İki cümlecik çıkarıldı. Dokunulmasaydı iyi olurdu. Ama geri kalanı önemsenmeyecek gibi değil'' dedi.

Gecede katılımcılar arasında yer alan eski milli futbolculardan Tanju Çolak da yaptığı kısa konuşmada bu kardeşlik gecesinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Etkinliğe Ak Parti İzmir Milletvekili İsmail Katmerci ve İl Başkanı Ömür Kabak da katıldı.

Kaynak: AA