İstanbul'da Filistin Filmleri

Fatih ve Zeytinburnu belediyeleri, bugünden itibaren üç gün sürecek bir Filistin Filmleri Zamanı'nı başlatıyor. Pek çoğu ödüllü filmler, 'hafta sonu ne yapsak' telaşındaki ailele...



Fatih ve Zeytinburnu belediyeleri, bugünden itibaren üç gün sürecek bir Filistin Filmleri Zamanı'nı başlatıyor. Pek çoğu ödüllü filmler, 'hafta sonu ne yapsak' telaşındaki aileler için de bir alternatif olabilir.

Gösterimler, Fatih'teki Ali Emiri Kültür Merkezi ile Zeytinburnu Kültür Sanat Merkezi'nde yapılacak. Etkinliğin Fatih tarafında, Galile'de Düğün, Rota 181, Kapılar Bazen Açılıyor, May Masri, Laila'nın Doğumgünü ve Rana'nın Düğünü filmleri gösterilecek. Zeytinburnu Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak olan filmler ise şöyle:
Kutsal Direniş: Filistinli yönetmen Elia Suleiman'a Cannes'da ödül getiren film, İsrail ile Filistin arasındaki kontrol noktasında gidip gelen iki sevgilinin aşklarını konu ediniyor. (Bugün 13.30 ve 17.00)
Beşir'le Vals: İsrailli yönetmen Ari Folman'ın filmi, Şatilla katliamını, İsrailli bir askerin gözünden anlatan bir animasyon. (Bugün 20.00, yarın 13.30)
Vaat Edilen Cennet: Hany Abu-Assad'ın yönettiği film, Filistin'deki intihar bombacılarının psikolojisini anlatıyor. (Yarın 17.00 ve 20.00)
Zeytinin Hayali: Çocuklara yönelik filmin yönetmeni Omar Kawan Alani. (Pazartesi 13.30)
Limon Ağacı: Eran Riklis'in yönettiği film, bir limon ağacından yola çıkarak bakıyor Filistin meselesine. (Pazartesi 17.00 ve 20.00) (0212 415 58 58/ 0212 521 55 65)
KÜLTÜR SANAT

Zaman