Zonguldak Ereğli'de Kabotaj Bayramı kutlandı

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle kutlama töreni düzenlendi.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtı ön

  Zonguldak ' ın Ereğli ilçesinde , 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı nedeniyle kutlama töreni düzenlendi .

Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtı önünde düzenlenen törende , anıta çelenk konularak saygı duruşunda bulunuldu , İstiklal Marşı okundu .

Törene , Karadeniz Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi , Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt ve Belediye Başkanı Halil Posbıyık ' ın yanı sıra askeri personel ve siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri , daire müdürleri katıldı .

Törende günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Ereğli Liman Başkanı Nevzat Direk , 1 Temmuz Kabotaj Bayramının 84 . yıl dönümünü kutlamanın sevinci içerisinde olduklarını söyledi .

Direk , " Bugün Türk denizciliğinin mihenk taşı , denizciliğimizin anayasası niteliğinde olan Kabotaj yani karasularımızda kendi bayrağını taşıyan gemilere verilmesinin 84 . yıldönümünü kutluyoruz . Senelerce kıyılarımızda yabancı bayraklı gemilerin dolaşması nedeniyle deniz ticareti alanına giren bütün işler elimizden çıkmış , bir zamanlar deniz ticaretini elinde tutan , okyonusta gemi gezdiren bu millet ne yazık ki kendi limanları arasında bile işgöremez duruma düştüğünden memleketimizde milli denecek bir ticaret kurulamamıştır . Bu sorunların yaşandığı günlerde yapılan anlaşma ile Kabotaj kanunu kabul edilmiş ve uygulamaya konulmuştur . Bu anlamlı günün herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum . " dedi .

Yapılan konuşmanın ardından tören sona erdi . Kabotaj Bayramı etkinliklerine Bozahane ' de saat 17 . 00 ' de devam edilecek . Bayram etkinlikleri yağlı direk yarışması ile son bulacak .