Yüreğir Belediye Başkanı Çelikcan: TOKİ projesi Yüreğir için önemli

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, yerel bir gazetede yayınlanan habere yazılı cevap verdi. Çelikcan, Yüreğir ilçesine bağlı Kışla, Başak, Seri

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, yerel bir gazetede yayınlanan habere yazılı cevap verdi. Çelikcan, Yüreğir ilçesine bağlı Kışla, Başak, Serinevler ve Yavuzlar mahallelerindeki 'Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Büyükşehir Belediye Meclisinin mayıs ayı toplantısından geçtiğini hatırlattı. Çelikcan, aynı zamanda mevcut belediye başkanvekiline yetki verildiğini kaydetti.

Söz konusu protokolün belirtildiği gibi 17 Haziran 2010 tarihinde imzalandığını açıklayan Çelikcan, "Yani ortada bir imza töreni falan yoktur. Bu tarih protokolün TOKİ tarafından imza ediliş tarihidir. Olay bir süreç meselesidir."dedi. Üzerinde mutabakata varılan protokolün Büyükşehir Belediye Başkanvekili sıfatıyla kendisi ve Yüreğir Belediye Başkanvekili Hıdır Bahçe tarafından imzalanarak TOKİ'ye gönderildiğini ifade eden Çelikcan, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'ın imzaladığı protokolün yürürlüğe girdiğini vurguladı.

Yüreğir ilçesinin gelişmesi için atılan bu adımın çok önemli olduğunu kaydeden Çelikcan şunları söyledi: "Olayın sadece tarihe endeksli hale getirilmeye çalışılması maksatlı bilinçli ve en özlü ifadesiyle 'iyi niyetli' değildir. Amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmektir. Hele hele de protokolün 'skandal' veya evrakta sahtecilik gibi iddialı kelimelerle ifadelendirilmesi anlaşılır gibi değildir. Çarpık kentleşmenin bir nebze olsun önüne geçilmesi ilçe halkı tarafından da heyecanla karşılanmıştır." Söz konusu yaklaşımları hayretler içerisinde izlediğini bildiren Çelikcan, her ne şart altında olursa olsun köklü ve kesin çözümleri üretmenin gerektiği inancını taşıdığını sözlerine ekledi.