Sanayiciler Elektrik İndiriminin Geri Çekilmesine Tepkili

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu'nun (EPDK), yaklaşık bir hafta önce abone gruplarına göre açıkladığı yüzde 3,2 ile yüzde 4,49 arasında değişen indirim kararını geri çekmesi, sanayici ve işadamlarının tepkisini çekti

Sanayiciler Elektrik İndiriminin Geri Çekilmesine Tepkili
  Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu ' nun ( EPDK ) , yaklaşık bir hafta önce abone gruplarına göre açıkladığı yüzde 3 , 2 ile yüzde 4 , 49 arasında değişen indirim kararını geri çekmesi , sanayici ve işadamlarının tepkisini çekti .
Alınan son karara göre , TETAŞ ' ın maliyet artışlarının yansıtılmasına ilişkin talebi üzerine mevcut tarife temmuz , ağustos , eylül aylarında da devam edecek . Bir hafta önce alınan indirim kararırını memnuniyetle karşılayan sanayiciler , yeni kararla şaşkına döndü . Nilüfer Organize Sanayi Bölgesi ( NOSAB ) Başkanı Yalçın Aras , elektrik fiyatındaki indirimin geri çekilmesini EPDK ' nın gayri ciddi uygulamalarının bir sonucu olarak gördüklerini dile getirdi . Aras , " EPDK ' nın gayri ciddi tutumu daha önce açıklanan elektrik kullanım fiyatlarındaki indirimin geri çekilmesiyle bir kez daha ortaya çıktı . Yine EPDK , 2004 yılındaki dağıtım bedelini yanlış hesap ettiği için Bursagaz , BOTAŞ ' ı mahkemeye vermişti . Ama aynı zamanda Bursagaz , BOTAŞ ' tan yaklaşık 100 milyon TL tahsil etti . BOTAŞ ' ta bunun üzerine Organize Sanayi Bölgeleri ' ni ( OSB ) mahkemeye verdi ve OSB ' lerin banka hesapları bloke edildi . Mahkeme süreci hala devam ediyor ; 6 yıllık faturanın cezasını OSB ' lere kesildi . Bu son gerçekleşen olayla birlikte Organize Sanayi Bölgeleri mağdur olmaya devam ediyor " dedi .
Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve İşadamları Derneği ( DOSABSİAD ) Başkanı Ceyhun Özüm , EPDK ' nın bir hafta önce almış olduğu elektrik fiyatlarındaki indirim kararını geri çekmesini hayal kırıklığı olarak değerlendirdi . Özüm , " EDPK ' nın almış olduğu karar , üzerinde düşünülmeden , erken alınmış bir karardı . Sonuçlarını şimdi daha net görüyoruz . Bizler sanayiciler olarak , elektrik indirimi başta olmak üzere , rekabet gücümüzü arttıracak tedbirlerin alınmasını beklerken , alınan bu karardan geri dönülmesi bu işin ciddiyetsizliğini göstermektedir " diye konuştu .