Muhtarlara 'Ab Fonları' Anlatıldı

Adana Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği Dış İlişkiler Merkezi Danışmanı Ozan Ceyhun, bugüne kadar 300 milyon Euro'luk 312 projeden Adana'nın 3 milyon lira hibe aldığını belirterek, "Adana AB fonlarından yararlanmada 36

Muhtarlara 'Ab Fonları' Anlatıldı
  Adana Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği Dış İlişkiler Merkezi Danışmanı Ozan Ceyhun , bugüne kadar 300 milyon Euro ' luk 312 projeden Adana ' nın 3 milyon lira hibe aldığını belirterek , " Adana AB fonlarından yararlanmada 36 . sıradadır . Bu Adana ' ya yakışmamıştır " dedi .
Ceyhun , bugün Seyhan Oteli ' nde muhtarlar ile Adana Büyükşehir Belediye Meclis üyelerinin katıldığı toplantıda , muhtarlara Avrupa Birliği Fonları ve proje olanaklarından nasıl yararlanılacağı konusunu anlattı .
Türkiye ' de ilk kez muhtarlara AB ile ilgili bilgi toplantının gerçekleştirildiğini söyleyen Adana Büyükşehir Belediyesi AB Dış İlişkiler Merkezi Danışmanı Ozan Ceyhun , 40 yıldır AB üyeliğinin konuşulduğu Türkiye ' de 2002-2010 yılları arasında 35 farklı hibe programının sunulduğunu ve bunlardan bir çok kesimini haberi olmadığını belirterek , " Bu aksaklığı düzeltmek için toplanıyoruz . Bu açığı hızlı bir şekilde kapatmak arzusundayız " dedi .
Ceyhun , bu konuda Adana Büyükşehir belediyesi bünyesinde bir müdürlük kurulacağını ifade ederek , " Muhtarlar olarak takım oyunu oynar isek , bu hibe ve diğer fonları nasıl alacağımızı projelendirirsek insanları mutlu edebiliriz . Bu konuda sizleri belediyeye davet edeceğiz , bizler sizlerin mahallelerine geleceğiz " dedi .

" AB VE DIŞ İLİŞKİLER MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ OLUŞTURACAĞIZ "
Adana Vali Yardımcısı Fikret Deniz de konuşmasında , asıl demokrasinin muhtarlıklar ile başladığını belirterek , " El ele verirsek , gücümüzü birleştirirsek büyük bir sinerji yaratabiliriz . Valilik , belediyelerimiz ve diğer kurumlarımız AB kaynaklarından yararlanmak için birlikte çalışmalıyız . Bu konuda başarılı bir örnek var önümüzde . Ceyhan Belediyesi arıtma tesisi kurmak istedi . Projelendirildi ve bizimle birlikte hareket ederek Ceyhan ' a şuan 22 milyon Euro para geldi " dedi .
Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ise , Türkiye ' nin AB üyesi olsun veya olmasın AB fon ve kaynaklarından yararlanabileceğini belirterek , " AB ' ye tam üyelik için birinci ayak merkezi hükümetin çalışmaları oluşturmakta diğer ayağını ise yerel yönetimler oluşturmaktadır . Adana ' nın çağdaş , yaşanabilir bir Avrupa kenti haline getirmek arzusundayız . Büyükşehir Belediyesi ve muhtarlıklar olarak kurumsal işbirliği yaparak bu amaca ulaşabiliriz . Bunun için buradayız . Elbirliği ile Adanamızı Avrupa ' nın sayılı kenti haline getireceğiz . AB ve Dış İlişkiler merkezi Müdürlüğü oluşturarak sizlerle yakın temasta olacağız " diye konuştu .

MUHTARLAR MAHALLELERİNDEKİ SORUNLARI ANLATTI
Bu konuşmalardan sonra Adana Büyükşehir Belediyesi Avrupa Birliği Dış İlişkiler Merkezi Danışmanı Ozan Ceyhun muhtarlara söz verdi .
Ceyhun , toplantıda , AB Fonları ve proje imkanlarından nasıl yaralanacağı hususuna değindi . Muhtarlar ise yol , su , elektrik , telefon gibi merkezi ve hükümet yöneticilerle çözeceği sorunları anlattı . Ozan Ceyhun , bu tür sorunlara kendisinin cevap veremeyeceğini ancak AB ' den gelecek kaynakların nasıl kullanılacağına cevap vereceğini söyledi .
Bazı muhtarlar söz alarak klasik sorunları dile getirdiler . Birçok muhtarın salonu terk etmesi üzerine Ozan Ceyhun , " Ama görüyorum ki muhtarlar bizim samimiyetimizi anlayamadılar . Ben ilk kez muhtarlarla toplantı yapıyorum . Anlaşılan bizler tek tek muhtarlarımızı ziyaret ederek AB programlarını anlatacağız " dedi .