BAE geçen yıl 2,4 milyar dolarlık dış yardım yaptı

Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri'nin geçen yıl yaptığı yabancı yardımların değerinin 2,4 milyar doları aştığı bildirildi. Hükümet tarafın

  Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri ' nin geçen yıl yaptığı yabancı yardımların değerinin 2 , 4 milyar doları aştığı bildirildi . Hükümet tarafından ilk defa yayınlanan resmi rapor , başkent Abu Dabi ' de BAE başkan yardımcısı , başbakanı ve Dubai emiri Şeyh Muhammed Bin Raşid ' in de katıldığı törende açıklandı .

Yabancı Yardım Koordinasyon Ofisi tarafından hazırlanan ' 2009 BAE Yabancı Yardım Raporu ' nda BAE hükümeti ve bağış kurumları tarafından 1971 ' den bu yana yaklaşık 44 , 5 milyar dolarlık yardım yapıldığı ve ofisin en büyük projelerinden birisinin ülkenin kuruluşundan bu yana yapılan yabancı yardımların istatistiğinin çıkarılması olduğu belirtildi .

İstatistiklere göre BAE geçen yıl en çok yardımı 763 milyon dolarla Yemen ' e yaptı . Başlıca yardım yapılan diğer ülkeler Afganistan , Pakistan ve Filistin oldu . Yardımların büyük kısmı 92 ülkedeki insani ve kalkınma projelerine giderken fonların yüzde 87 ' si Asya ' ya , yüzde 10 ' u da Afrika ' ya gönderildi . Ortadoğu ülkelerine 2009 ' da BAE tarafından yapılan yabancı yardımların değeri 1 , 25 milyar doları bulurken ülkedeki en çok yardım yapan kurum Abu Dabi Kalkınma Fonu ve BAE hükümeti oldu .

Törende konuşan Şeyh Muhammed , 90 ' dan fazla ülkeye 2 , 5 milyar doları bulan yardım yapıldığını ve fonların ' zayıf ve fakirlere ' yardım edecek projelerde kullanıldığını ifade etti . Dubai emiri başkalarına yardım etmenin ülke tarihi , mirası ve dinimizle ilgili olduğunu da sözlerine ekledi .

Bu arada törende Yabancı Yardım Koordinasyon Ofisi tarafından ilk defa ödül dağıtıldı . Yabancı Yardım Sektörüne yaptığı yardımlardan dolayı Yılın Şahsiyeti Ödülü vefat eden BAE devlet başkanı Şeyh Zayid ' in eşi Fatma Bint Mübarek ' e verildi .