Ankaragücü 2010-2011 sezonunun açılışını yaptı

Ankaragücü, 2010-2011 sezonunun açılışını, Saray Tesisleri'nde yaptı. Tesislerdeki antrenmana Dünya Kupası'na katılan milli takımlarda bulunan futbolc

  Ankaragücü , 2010-2011 sezonunun açılışını , Saray Tesisleri ' nde yaptı . Tesislerdeki antrenmana Dünya Kupası ' na katılan milli takımlarda bulunan futbolcular haricindeki tüm futbolcular katılırken , çalışmada kadro dışı kalan kaleci Serkan yer almadı .

Teknik direktör Ümit Özat , yaklaşık 1 , 5 saat süren antrenmanda , futbolcularına önce çabukluk çalışması yaptırdı . Futbolcular daha sonra çift kale dar saha ve geniş saha maç yaptı .

Antrenmandan sonra konuşan teknik direktör Ümit Özat , bugün , Dünya Kupası ' ndaki milli takımlarına katılan oyuncular haricinde ilk defa ciddi anlamda bir saha çalışması gerçekleştirdiklerini söyledi .

Çalışmaları 18 Temmuz ' a kadar sürdüreceklerini , 21 Temmuz ' dan itibaren de yurtdışında 10 günlük kamp çalışması yapacaklarını ifade eden teknik direktör Özat , " Bu süre içinde en iyi şekilde ve sakatsız halde yeni sezona hazır olmak istiyoruz . " dedi .

Kadro dışı bırakılan oyuncularla ilgili bir değerlendirme yapan Özat , " Futbol bir ekip oyunu ve biz bir aile olmaya çalışıyoruz . İlk günden itibaren yerleştirmeye çalıştığımız bir takım kurallar var . Bu kurallara uymak istemeyen Aydın bundan sonra bizimle olmayacak . Onu kesin ve net ifade ediyorum . Serkan ' ı kadro dışı bırakmamızın nedeni ise ; ben buraya geldiğimde Serkan ' ı 2 . kaptan yapmıştım . Normal bir futbolcunun küçük hataları gözardı edilebilir , ama kaptanlığa getirilmiş bir oyuncunun daha temkinli ve dikkatli olması lazım . O da hatasını kabul etti . Serkan bir süre bizle olmayacak . Belli bir zaman süresi içinde davranışlarını ve çalışmalarını değerlendirerek karar vereceğiz . Yoksa Serkan ' la ilgli bir sıkıntımız yok . " diye konuştu .

Aydın ile Uğur ' un bundan sonra Ankaragücü ' nde futbol oynayamayacaklarını dile getiren Ümit Özat , sözlerine şöyle devam etti ;

" Uğur ' un kendisiyle ilgili ve bir takım ailevi sıkıntıları var . Dün akşam ailesiyle kalmak istediğini söyledi . Ben de burasının çocuk yuvası değil futbol kulübü olduğunu söyledim . Bir takım psikolojik problemleri olduğunu biliyoruz . İnşallah bu sıkıntılarını atlatır . "

" Kendisini hep kazanma yoluna gittik . Ama olmadı . Ben burada olduğum sürece Aydın bizimle olmayacak " diyen Özat , Aydın ile ilgili kararın öncesinin olduğunu , gideceği kulüpte başarılı olacağına inandığını vurguladı .

Genç teknik adam , iyi bir takıma sahip olduklarını ve en azından ilk 8 ' e oynamak istiyorlarsa takıma takviyelerin yapılması gerektiğini belirterek , yönetim ve teknik kadronun bu yönde çalışma yürüttüklerinin altını çizdi .

Galatasaray ' dan transfer edilen Uğur , " Burada bulunmaktan mutluyum . Hedefi olan bir kulübe geldim . Çok güzel bir ortam ve tesis var . Burada üst sıralara oynamamız için her türlü şartlar var . Futbolcular da bunun bilincindeyiz . İyi çalışıp maçları kazanıp üst sıralara oynayacağız . " dedi .

Futbolcular antrenmandan sonra , taraftarların getirdiği baklavayı yediler .