-velileri Şiir Dinletisiyle İkna Ediyor Bilecik ? 09.06.2010 ? Bilecik'in Bozüyük ...

-VELİLERİ ŞİİR DİNLETİSİYLE İKNA EDİYOR BİLECİK (A.A) ? 09.06.2010 ? BİLECİK'İN BOZÜYÜK İLÇESİNE BAĞLI CİHANGAZİ BELDE İLKÖĞRETİM OKULU MÜDÜRÜ İBRAH

-VELİLERİ ŞİİR DİNLETİSİYLE İKNA EDİYOR 

BİLECİK (A.A) – 09.06.2010 – Bilecik'in Bozüyük ilçesine bağlı Cihangazi belde İlköğretim Okulu Müdürü İbrahim Kaya, okula gelmeyen öğrencilerin velilerini köy kahvehanelerinde düzenlediği şiir dinletilerinde ikna ediyor.

Okul Müdürü İbrahim Kaya (36) bazı öğrencilerinin okula gönderilmediğini, bazılarının da düzenledikleri kurslara gelmediğini belirtti. Çocukların eğitim hayatlarına devam etmelerini sağlamak için girişimlerde bulunduğunu, ancak etkili olamadığını anlatan Kaya, eğitimin faydalarını ifade etmelerine rağmen başarılı olamadıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

'Yeniüreğil köyünde yaşayan ve taşımalı sistemle okulumuzda eğitim gören başarılı bir kız öğrencimiz var. Bu öğrenci 6. sınıfta okul birincisi olmuş. 8. sınıfa geldiğinde ailesince hayvan otlatmaya gönderildiği için devamsızlık yapmaya başlamıştı. Bunun yanında bazı öğrenciler de devamsızlıklarını artırmaya başladı. Karşılıklı konuşarak aileleri ikna etmeyi başaramayınca, ailelerin yaşadığı köylerde bulunan kahvehanelerde şiir dinletileri etkinliği düzenlemeye karar verdim. Ailesince hayvan otlatmaya gönderilen kız çocuğumuza kahvehanede 'Köylü Kızlar' adlı şiiri okuttuk ve ailesi onunla gurur duydu. O günden bugüne hiçbir devamsızlığı olmadı. Şiirle anlattık. Şiirle çocuklarımızın okula gelmesini sağladık. Velilerimiz yüreğine seslendik. Bunun gibi onlarca örnek var. Bu etkinliği, çocuklarını okula göndermeyen veya göndermek istemeyen velilerimiz ile aramızda bu kararlarından vazgeçirecek ölçüde duygusal bağ oluşturmak amacıyla düzenliyoruz' dedi.

Kaya, şiir dinletileriyle öğrenci velilerinin ikna olduğunu görünce, öğretmenlerle birlikte zaman zaman taşımalı sistemden yararlanan köylerdeki kahvehanelerde velileri toplayıp etkinliği sürdürmeye karar verdiklerini söyledi.

Şiir tutkusunun 5 yıl öncesine kadar görev yaptığı Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Hatundere köyünde başladığını ifade eden İbrahim Kaya, 'Köyde çoğu zaman elektrik yoktu. Köy lojmanında mum ışığında orada yaşadıklarımı ve çocukların umutlarını kaleme alarak hatıralar yazardım. Bir gün sınıfın kırık camından okulun kenarında bir kız çocuğunun hayvan otlattığını gördüm. Adı Ayşe'ydi. Çağırdım ve neden okula gelmediğini sordum. Babasının okula göndermediğini öğrendim. Ayşe her gün okulun kenarına hayvan otlatmaya geliyormuş ve okulda eğitim gören arkadaşlarını gözlüyormuş. Bu kız çocuğu beni çok duygulandırdı ve şiir yazmaya başladım. Ayşe'yi de, babasını ikna ederek okula kazandırdım' diye konuştu. 

Şanlıurfa'daki görevi süresince yazdığı şiirlerinin 2 kitap olarak yayımlandığını belirten Kaya, 'Şiir sevdasını öncelikle öğrencilere aşılamaya karar verdim. Şu anda okulumuzda her sabah ders öncesinde de şiir okuyoruz. Bazen ben okuyorum, bazen öğrencilerimiz... Okulumuzda bugüne kadar hiçbir öğrencimiz, davranışları nedeniyle Disiplin Kuruluna gitmedi. Öğrencilerimiz yanlış bir davranışta bulunmuyorlar. Bunu da öğrencilerin kalplerine şiirin verdiği etkiye bağlıyorum' diye konuştu.

09.06.2010 12:18:57