Milletvekili Erdoğan Aigk Zirvesine Katıldı

İstanbul Dolmabahçe Sarayında düzenlenen, Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler (AİGK) Zirve Toplantısına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan da katıldı

İstanbul Dolmabahçe Sarayında düzenlenen, Asya'da İşbirliği ve Güven Arttırıcı Önlemler (AİGK) Zirve Toplantısına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine AK Parti Gaziantep milletvekili Mehmet Erdoğan da katıldı.
Ülkeler arasındaki ekonomik faaliyetlerin önemine işaret eden Mehmet Erdoğan, AİGK üyesi ülkelerin Dünya ekonomisinin lokomotifi haline gelmekte olduğunu söyledi.
Erdoğan, "AİGK Zirvesinde alınan kararla Türkiye'nin iki yıl süre ile dönem başkanlığını yürütecek olması, Uluslar arası alanda göstermiş olduğumuz çaba ve gayretlerin bölgeye barış ve istikrar getirmesine katkı sağlayacak" dedi.
Ülkeler arası ulaşım ve enerji altyapısının geliştirilmesi, yeni demiryolları ve karayolları ile boru hatları inşaatlarının arttırılması ve küresel enerji güvenliğinin gelişimine katkı sağlayacağına vurgu yapan Erdoğan konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
"Dünya merkezlerinden biri haline gelen Türkiye G20 ülkeleri arasında değeri hızla yükselen ülke haline geldi. Hükümetimizin yoğun girişimleriyle ülkemizin etkisi Ortadoğu ve komşu ülkeler arasında gözle görülür bir şekilde arttı. Avrupa Birliği Ülkeleri ve Amerika Birleşik Devletleri nezdinde önemi artan Türkiye, diğer yandan Türk Cumhuriyetleriyle, Rusya'yla, Güney Amerika ülkeleri ve Afrika ülkeleriyle de siyasi ve Ticari ilişkileri artmaktadır. Doğu ile Batı arasında Jeopolitik bir öneme sahip olan
Türkiye bölgede barışı ve dostane ilişkileri savunarak, adaletsizliklere ve zulme karşı çıkmaktadır"
Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın katıldığı bu önemli zirvede Dünya siyasetine yön veren liderlerden; Rusya Başbakanı Vladimir Putin, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, Filistin lideri Mahmut Abbas, İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko, Kırgızistan'ın geçici Cumhurbaşkanı Roza Otunbayeva, Afganistan Cumhurbaşkanı Hamid Karzai, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge Ivanov, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev, AB Dış Politika
Yüksek Temsilcisi Cathreine Ashton Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ve Moğolistan Cumhurbaşkanı Tsakhiagiin Elbegdorj de yer aldı.