Gümüşhane protokolü Türkçe Olimpiyatları'ndan mutlu döndü

8. Türkçe Olimpiyatları'nın Ankara'da düzenlenen final programına Gümüşhane'den giden protokol üyeleri memnun döndü. 120 ülkeden 750 öğrencinin katıld

8. Türkçe Olimpiyatları'nın Ankara'da düzenlenen final programına Gümüşhane'den giden protokol üyeleri memnun döndü. 120 ülkeden 750 öğrencinin katıldığı Türkçe Olimpiyatları'na Gümüşhane'den Vali Enver Salihoğlu, AK Parti Milletvekili Kemalettin Aydın, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Genç İşadamları Derneği Başkanı Yusuf Büyükbayraktar, Koza Altın işletmeleri Mastra İşletme Müdür Yrd. Fazlı Atak, Gümüşhane Özel Eğitim Aş. Genel Müdürü Muhammet Köleoğlu ve Gümüşhane Özel Eğitim Aş. Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Kaanoğlu katıldı.

Türkçe Olimpiyatları'nın çok önemli bir organizasyon olduğunu söyleyen Milletvekili Kemalettin Aydın, "Bu olimpiyatlarla dünyanın dört bir yanında Türkçe konuşulması ve kültürümüzün tanıtılması amaçlanıyor. Bu nedenle devlet ve millet olarak yurt dışında açılan Türk okullarının daha başarılı olması için bu tür organizasyonlara sahip çıkılması gerekiyor." dedi.

Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın ise, "Türkçe Olimpiyatları deyince aklıma 'bir dünya ülkesi olmak' geliyor. Türkçe Olimpiyatları, geçmişte olduğu gibi yine markalaşan ve dünyaya barışseverliğini, kültürünü, hoşgörüsünü, sevgisini duyuran bir milletin yetiştirdiği fedakâr eğitimcilerin çiçek bahçeleri olarak karşımıza çıkıyor." ifadelerini kullandı. Olimpiyat çocuklarının dilinden Türkçe olarak dökülen sevgi ve barış sözcüklerine bu günlerde dünyanın ne kadar ihtiyaç duyduğu açıkça ortada olduğunu vurgulayan Rektör Günaydın, emeği geçenlere teşekkür etti.

Olimpiyatların Türkçe'nin yaygınlaşması adına büyük önemi olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Mustafa Canlı ise, çocukların dünya dili olarak ilerleyen Türkçeyi konuşmasının bir Türk vatandaşı olarak kendisini mutlu ve umutlu ettiğini belirtti. Canlı, dünyanın her yerinde Türkçe konuşulmasının olağanüstü bir olay olduğuna vurgu yaparak, katkı sağlayan herkese müteşekkir olduğunu ifade etti.

Türkçe Olimpiyatları'nın dünya projesi olduğunu belirten Ticaret Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay da, olimpiyatların Türkçe konuşan dünyayı hedeflediğini, izlerken gurur duyduğunu ve duygulandığını dile getirdi.

Gümüşhane heyeti program sonrası ise Koza Altın İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Akın İpek'in akşam yemeği davetine katıldı. Yemekte Gümüşhane üzerine söyleşi yapan heyet İşadamı Akın İpek'e Gümüşhane'ye yapmış olduğu katkılardan dolayı teşekkür edildi.

Bu arada Türkçe Olimpiyatları'na katılan öğrencilerden bir bölümünün önümüzdeki günlerde Gümüşhane'ye gelerek çeşitli etkinlikler düzenleyeceği de öğrenildi.