Blaır: Uluslararası Soruşturma Başlatılmalı Tel Aviv

-BLAIR: ULUSLARARASI SORUŞTURMA BAŞLATILMALI TEL AVİV (A.A) - 08.06.2010 - ORTA DOĞU DÖRTLÜSÜ ÖZEL TEMSİLCİSİ, ESKİ İNGİLTERE BAŞBAKANI TONY BLAİR, M

 

-BLAIR : ULUSLARARASI SORUŞTURMA BAŞLATILMALI

TEL AVİV ( A . A ) - 08 . 06 . 2010 - Orta Doğu Dörtlüsü Özel Temsilcisi , eski İngiltere Başbakanı Tony Blair , Mavi Marmara gemisine yapılan saldırıyla ilgili olarak uluslararası , tarafsız bir soruşturmadan yana olduğunu söyledi .

Blair , İsrail ' in Kanal 10 televizyonuna yaptığı açıklamada , gemi saldırısı olayı için yapılacak bir soruşturmanın da tam ve tarafsız olması gerektiğini , bu soruşturmaya uluslararası unsurların da katılabileceğini ifade etti .

Blair , İsrail ' in kendini savunma hakkına tüm kalbiyle destek verdiğini söylerken , ' Ortada Gazze ' den atılan roketler var ' dedi ve iş güvenlik konusuna geldiğinde , yüzde 100 İsrail ' in yanında olduğunu vurguladı .

Blair , geçen hafta , Beytüllahim ' de düzenlenen Filistin Yatırım Konferansı ' na katılmıştı .

Blair , İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Ehud Barak ile görüştü ; görüşmelerde geçen hafta Gazze yardım gemilerine saldırının değerlendirildiği belirtildi .

08 . 06 . 2010 23 : 51 : 56