Raylı sistemde kredi kartından bilgisayara kadar birçok eşya unutuldu

Kayseri'de geçen yıl itibarıyla hizmet vermeye başlayan raylı sistem aracı ve duraklarında unutulan eşyalar sahiplerini bekliyor. Arasında paradan kre

  Kayseri ' de geçen yıl itibarıyla hizmet vermeye başlayan raylı sistem aracı ve duraklarında unutulan eşyalar sahiplerini bekliyor . Arasında paradan kredi kartına , şemsiyeden bilgisayar kasasına varıncaya kadar pek çok eşya bulunuyor .

KAYSERAY ' ın Organize Sanayi Bölgesi ' ndeki işletme binasında oluşturulan ' Kayıp Eşya Birimi ' nde bekletilen eşyalardan bir kısmı yapılan başvuru üzerine sahiplerine teslim edilirken hala elde bekleyen eşyaların olduğu da duyuruldu . Tramvay araçlarında bulunan eşyalar için vatandaşlar 207 70 00 ve 207 70 01 numaralı telefonlardan kayıp eşya birimine ulaşarak kaybolan eşyalarının sorgulamasını yaptırabiliyor . Eşyası bulunan vatandaşların bunları teslim alabilmek için eşyaların miktar , cinsi , rengi gibi fiziksel özelliklerini eksiksiz olarak belirtmeleri gerekiyor .

Unutulan eşyalar arasında yer alan meyve sebze gibi bozulma ihtimali yüksek olan gıda maddeleri sahibinin talepte bulunmaması halinde iki gün içerisinde imha ediliyor . Ayrıca kayıp eşyalar bir yıl süreyle muhafaza altına alındıktan sonra sahibinin çıkmaması halinde hayır kurumlarına bedelsiz olarak veriliyor .

Raylı sistem araçlarında veya istasyonlarında unutulan ve sahibini bekleyen eşyalardan bazıları şöyle : Nüfus cüzdanları , kimlik kartları , kredi kartları , milli piyango bileti , flash bellek , emaye tepsi , tencere içinde polar ceket ve mutfak önlüğü , ekmek bıçağı , cep telefonu ve sim kartları , sargı bezi , tendürdiyot ve flaster , işçi tulumu , çocuk arabası , fotoğraf makinesi , ayakkabı .