Kocasinan'da 18 milyon metrekare alana imar planı çıktı

Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız, yeni terminal ile Kuzey Çevre Yolu'nu birbirine bağlayan 40 metrelik yol ve çevresindeki 18 milyon me

  Kayseri Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız , yeni terminal ile Kuzey Çevre Yolu ' nu birbirine bağlayan 40 metrelik yol ve çevresindeki 18 milyon metrekarelik alanın 1/1000 ' lik uygulama imar planını hazırladıklarını söyledi .

Kocasinan Belediye Meclisi 5393 Sayılı Belediye Kanunu ' nun 20 . maddesine istinaden Başkan Bekir Yıldız yönetiminde Meclis Salonu ' nda toplanarak gündemdeki konuları görüşerek karara bağladı . Başkan Bekir Yıldız , yeni terminal ile Kuzey Çevre Yolu ' nu birbirine bağlayan 40 metrelik yol çevresindeki çok geniş ve fonksiyonel olan 18 milyon metrekarelik alanın 1/1000 ' lik uygulama imar planının yapılmasının Kayseri için önemli bir hizmet olduğunun altını çizerek emeği geçenlere teşekkür etti .

Başkan Bekir Yıldız , " Söz konusu 18 milyon metrekarelik alanda çok yönlü 1/1000 ' lik uygulama imar planı yaptık . Bu alanın 1/25 . 000 ve 1/ 5 . 000 ' lik planları Büyükşehir Belediyesi , 1/1000 ' likleri bizim tarafımızdan yapılarak onaylandı . Bu alanda kentsel servis ve konut dışı kentsel çalışma alanı , özel üniversite , sağlık kampusu , küçük sanayi sitesi , gelişme konut ve meskun konut alanları , yeşil alanlar , sosyal donatılar , fuar , panayır ve festival alanlarıyla yollar planlanmıştır . " dedi .

Bu alanda yapılan 1/1000 ' lik uygulama imar planı içinde sadece Devlet Demiryolları ' na ( DDY ) ait alanların boş bırakıldığını vurgulayan Başkan Bekir Yıldız , " DDY kendilerine ait arazileri planlayabiliyor . Biz DDY ' nın Karpuzatan Pastırmacılar arkasına yapmayı planladığı İstasyonu Yeni Terminal ile Kuzey Çevreyolu ' nun kesiştiği kavşağa yakın bir noktada planlamalarını tavsiye ettik . Bize olumlu görüş bildirdiler ancak 10-15 gün içinde son kararlarını açıklayacaklar . " şeklinde bilgiler verdi .

Ardından yeni plan Kocasinan Belediye Meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi . Diğer gündem maddeleri de İmar ve Bayındırlık Komisyonu ' na havale edildi .