'Aşıklar İsimlerini Tescillenmiş Ağaçlara Yazıyor'

Tarihi dokusuyla dikkat çeken Adıyaman'da vatandaşlar, tarihi yapıtlara yeteri ilgiyi göstermiyor

'Aşıklar İsimlerini Tescillenmiş Ağaçlara Yazıyor'
Tarihi dokusuyla dikkat çeken Adıyaman'da vatandaşlar, tarihi yapıtlara yeteri ilgiyi göstermiyor. Gün geçtikçe yıpratılan tarihi yapıtlarla ilgili olarak Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, "Biz gerekli çalışmayı yapıyoruz ama her şeyden önce tarihimize vatandaşın sahip çıkması gerek" dedi.
Kent merkezinde bulunan ve içler acısı bir manzara oluşturan tarihi çeşmeler, eserler ve yapıtlar, gün geçtikçe yıkılmaya mahkum ediliyor. Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, tarih kenti olarak bilinen ve bu noktada birçok tarihi esere sahip olan Adıyaman'da, halkın tarihe sahip çıkmasını istedi.
Milli gelirin artması ve Adıyaman'ın gelişmesi için 3 yol bulunduğunu söyleyen Ekinci, bunları Turizm, Hayvancılık ve Tarım şeklinde sıraladı. Tarihi değerlerin gelecek nesillere aktarılması için korunması gerektiğine vurgu yapan Ekinci, "Bunlar bizim tarihi mirasımız. Doğan güzelliklerimiz. Değerlerimiz. Biz bunlara sahip çıkmazsak yok olacaklar. Korunması gereken alanlar olmasına rağmen bu yapıtlar kendi insanımız tarafından yıpratılıyor" dedi.

AŞIKLAR İSİMLERİNİ TESCİLLENMİŞ AĞAÇLARA YAZIYOR
Adıyaman'ın Çelikhan ilçesi sınırları içerisinde yer alan 7 asırlık çınarın üzerine aşıkların kendi ve sevdiklerinin isimlerini yazdığını dile getiren Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Ekinci, "Sevmeye karşı değiliz fakat sevginin de doğru yere yazılması gerek. Biz o ağacın başın bir nöbetçi koyamayız. Ülkemizin ekonomisi zaten belli. Buna bizim bütçemizde yetmez. Bu noktada iş, vatandaşlarımızın kendisine düşüyor. Bu değerlere öncelikle vatandaşlarımızın duyarlılık göstererek, sahip çıkması gerek" diye
konuştu.
Tarihi değerlerin tanıtımı konusuna da değinen Ekinci, çoğu insanın internet kullanıcısı olduğuna dikkat çekerek, gönderilen her e-posta'ya Adıyaman'ın tarihi yerlerini gösteren bir kartpostal iliştirilmesinin Adıyaman'ın tarihine ve ekonomisine katkı sağlayacağını kaydetti.
Adıyaman'da 200'ün üzerinde tescilli kültür varlığının bulunduğunu ifade eden Ekinci, Adıyaman'ın tarihi yerlerini gezmek için gelen yerli-yabancı turistlerin otelleri doldurduğunu ve çoğu turistin ise yer olmadığından ötürü Adıyaman'a gelemediğini belirtti. Ekinci, turist sayısının arttırılması için otellerin ve yatak kapasitesinin arttırılması gerektiğini olduğunu sözlerine ekledi.
Öte yandan Ekinci, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Adıyaman'a özellikle son 2 yıldır önemli katkılar sağladığını ve bu durumun biraz olsun kendilerini memnun ettiğinin altını çizdi.