Ak Partili Dinçer'den Gazze Gönüllüsüne Ziyaret

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Milletvekili İkram Dinçer, Türkiye olarak hem askeri hem de diplomatik açıdan İsrail ile olan ilişkileri yeniden gözden geçildiklerini söyledi.

Ak Partili Dinçer'den Gazze Gönüllüsüne Ziyaret
AK Parti Van Milletvekili İkram Dinçer ve beraberinde bulunan İl Başkanı Mustafa Bilici, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'nde dün ameliyat olan Gazze gönüllüsü Abdulhalim Almalı'yı ziyaret etti. Türkiye olarak hem askeri hem de diplomatik açıdan İsrail ile olan ilişkileri yeniden gözden geçildiklerini ifade eden Dinçer, olayın sevindirici yanı ise bütün dünyanın İsrail'i lanetlemesi ve gerçek yüzünün bir kez daha ortaya çıkması olduğunu kaydetti. Dinçer, "İsrail, insanlık düşmanı bu devlet yapısını bir an evvel düzeltmesi ve kendine gelmesini bekliyoruz. Orada mazlum bir millet var ve İsrail'in bu insanlara karşı uyguladığı muameleyi yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz" dedi.
İsrail askerlerinin kendilerine yönelik gerçekleştirdiği çirkin saldırıyı anlatan Gazze gönüllüsü Almalı ise İsrail'in gemilerin Gazze'ye gitmesine izin verilmemekle daha fazla kamuoyunun dikkatini Filistin'e çekmiş olduğunu söyledi. Silahla saldıran İsrail askerlerine sapan ile karşılık verdiklerini de kaydeden Almalı, askerlerin çılgınca hedef gözetmeksizin ateş açtığını belirtti.
Bir süre Almalı ile oturarak yaşananları dinleyen Dinçer ve Bilici daha sonra diğer Gazze gönüllüleri olan Kemal Çelen, Eyüp Acar, Arif Koçer ve Mehmet Çokan'ı evlerinde ziyaret edeceklerini belirterek hastaneden ayrıldılar.