Bartın Platformu Amasra'da Stant Açtı

Bartın'ın Amasra ilçesinde kurulması planlanan "Termik Santral" konusunda çalışma yürütmek için kurulan Bartın Platformu Amasra ilçesinde stant açtı.

Bartın Platformu Amasra'da Stant Açtı
"5 Haziran Dünya Çevre Günü" etkinlikleri kapsamında Bartın Platformu tarafından Bartın'ın Amasra ilçesinde stant açıldı. 9 Nisan 2010 tarihinde kurulan ve Bartın ve Amasra Belediye Başkanları, belediye meclis üyeleri, dernek, sendika, oda, muhtar ve siyasi partilerin temsilcileri ile Bartın ve Amasra'ya gönül vermiş vatandaşlardan oluşan Bartın Platformu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nde Amasra Kültürpark'ta elektronik imza kampanyası standını açtı. "Tehlikenin Farkındayız" başlığı ile hazırlanmış el ilanları ve "Termik Santrale Hayır" ve "Termik Santral İstemiyorum" çıkartmalarının dağıtıldığı imza kampanyasına ilgi yoğundu. İnternet paylaşım sitesinde kurulmuş grup ile sayıları 11 bine yaklaşan termik santral karşıtlarının "www.bartinplatformu.org" sitesinde açılmış imza kampanyasına destekçi sayısı da 3 bin 500'e yaklaştı.
Ulus Belediye Başkanı Hüseyin Ulus, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Toksöz, İl Genel Meclisi Üyesi Aynur Yıldırım ve Bartın'da faaliyet gösteren siyasi partiler, sendikalar ve demokratik kitle örgütü temsilcilerinin de katılımı ile büyüyen Platform çalışmalarına devam ediyor.