Papa Nakşi şeyhini ziyaret etti

Papa 16. Benedikt Kıbrıs ziyareti esnasında sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi.

  Papa 16 . Benedikt , Kıbrıs ' ı ziyareti sırasında Nakşibendi Şeyhi Nazım Kıbrısi ile sü ; rpriz bir gö ; rü ; şme gerç ; ekleştirdi . 88 yaşındaki Şeyh Nazım ile gö ; rü ; şme Ara Bö ; lge ' deki Kutsal Haç ; Kilisesi ' nde gerç ; ekleştirildi .

Papa , KKTC ' nin Lefkoşa bö ; lgesinde ikamet eden Nakşibendi tarikatının lideri Şeyh Nazım Kıbrısi ile gö ; rü ; ştü ; .

Vatikan Sö ; zcü ; sü ; Peder Federico Lombardi ise gö ; rü ; şmenin program dışı olarak ara bö ; lgedeki Sainte-Croix katolik kilisesinde yapıldığını belirterek , Şeyh Kıbrısi ' nin 16 . Benediktus ' un kilisede yö ; nettiği ayine katıldığını kaydetti .

Lombardi ' nin basına yaptığı aç ; ıklamaya gö ; re , Şeyh Kıbrısi , daha ö ; nce dinler arası bir tö ; rende Papa 2 . Jean Paul ile tanıştığı gibi , Papa 16 Benediktus ' un ziyaretini duyunca kendisiyle tanışmak iç ; in kiliseye geldiğini anlattı .

KKTC Din İşleri Başkanı Dr . Yusuf Suiç ; mez de , en son dü ; n Papa ' ya BM aracılıyla mektup gö ; ndererek KKTC ' ye davetini yinelemiş ve Papa ' nın Kıbrıs ' ın iki tarafını da ziyaretinin , ' ' dinler arası diyaloğa ve mü ; zakerelere yö ; nelik destek mesajı aç ; ısından iyi bir fırsat olacağını ' ' bildirmişti .

Bu arada , Papa 16 Benediktus , Lefkoşa ' da bir maronit okulunda , Ada ' daki kü ; ç ; ü ; k katolik toplumuyla gö ; rü ; şmesinde , Hıristiyanlar ve Mü ; slü ; manlar arasında dinlerarası diyalog ç ; ağrısı yaptı .

RUMLAR TÜ ; RKİYE ' Yİ ŞİKAYET ETTİ!


Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos , Rum Kesimi ' ni ziyaret eden katoliklerin ruhani lideri Papa 16 . Benedikt ' e Tü ; rkiye ' yi şikayet etti .

Katoliklerin ruhani lideri Papa 16 . Benedikt , Rum Yö ; netimi lideri Dimitris Hristofyas ve Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos ' la biraraya geldi .

Rum yö ; netimi lideri Hristofyas , Papa ' yla gö ; rü ; şmesinde Ada ' daki dini ve kü ; ltü ; rel mirasın bü ; yü ; k bir bö ; lü ; mü ; nü ; n Tü ; rk ordusunun işgali altında olduğunu iddia etti . Hristofyas , Kuzey Kıbrıs ' ta kilisilere zarar verildiğini savundu .

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskosu da , Papa ' yla gö ; rü ; şmesinde Tü ; rkiye ' nin tü ; m Ada ' yı ele geç ; irmeye ç ; alıştığını ileri sü ; rdü ; . Hrisostomos , Tü ; rkiye ' nin Ortodoks Hristiyanları ata topraklarından sü ; rdü ; ğü ; iddiasında da bulundu .

Kaynak : İnternethaber