İş Kur Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli'nin Açıklaması

İş-Kur Genel Müdürü Doç. Dr. Mustafa Kemal Biçerli, Haziran ayının ortalarında çıkacak paket ile işsizlik oranının daha aşağıya düşeceğini belirtti.

  Malatya Ticaret ve sanayi Odası ' nı ( MTSO ) ziyarette basın mensuplarının sorularını da cevaplandıran - İş-Kur Genel Müdürü Doç . Dr . Mustafa Kemal Biçerli , " 2008 ' de işsizlik yüzde16 küsur idi . Bu rakam yüzde 14 ' lere düştü . Bu düşüş , ekonomik krizden çıkış işaretleridir . Bize düşen , bu trendi daha da hızlandırarak işsiz sayısını daha aşağılara çekmektir . Bunun çabası içerisindeyiz . Gidişattan memnunum " ifadelerini kullandı . Haziran ayı ortalarında çıkacak yeni bir paket ve çalışma ile işsizliğin daha da
azalacağına dikkat çeken Biçerli , daha sonra şunları belirtti :
" Türkiye ' nin ciddi yol haritası denemesi olacak . İşsizlikle mücadele , sadece aktif iş gücü programları ile değil , makro perspektif , sektörel analizler ile de ele alınacak . Ümit ediyorum işsizlik noktasındaki iyi gelişmeleri hep beraber yaşayacağız . "
MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise , Malatya ' da 25 bin 125 kişinin resmi kayıtlarda işsiz olduğunu ifade ederek , " İşsizler genelde lise , ilk ve ortaokul mezunudur . Malatya işsizlikte Türkiye ortalaması ile aynı . İşsizliği önlemek için yeni istihdam sahaları oluşturmak lazım " ifadelerini kullandı . " Malatya teşvikte 4 . bölge olmamız nedeniyle ciddi anlamda yatırım için arsa talebi var . İki organize sanayi bölgemizde 16 bin kişi istihdam edilmektedir . Yeni kurulacak fabrika ve işletmelerle birlikte
yılsonuna kadar 20 bin ' e çıkarmayı hedefliyoruz " diyen Erkoç , İş-Kur ' dan şu taleplerde bulundu :
" Vasıfsız işçileri vasıflı hale getirmek için İş-Kur bu anlamda daha fazla kaynak ayırıp , kurs sayısını arttırmalıdır . "
MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç , İş-Kur Genel Müdürü Doç . Dr . Mustafa Kema Biçerli ' ye tepside kuru kayısı hediye etti .
Ziyarette , İş-Kur Malatya İl Müdürü Yaşar Karataş ve MTSO ' nun bazı yönetim kurulu üyeleri de bulundu .