CHP Genel Sekreteri Sav: Baykal istifa ederken dönüş sinyali verdi

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, eski genel başkan Deniz Baykal'ın kaset olayından sonra istifasını açıklarken dönüş sinyali de verdiğini söyledi. Sav,

  CHP Genel Sekreteri Önder Sav , eski genel başkan Deniz Baykal ' ın kaset olayından sonra istifasını açıklarken dönüş sinyali de verdiğini söyledi . Sav , " O gün çok hisseden olmadı , ben anında yakaladım . Daha okuduğu an hissettim . MYK ' de okuduğu an , Deniz Bey ' in dönüş kararlılığı satırların arasında vardı . " dedi .

" egedesonsoz . com " sitesine konuşan Genel Sekreter Sav , o süreçte hem Baykal ' ın yanında hem de karşısında bir görüntü verdiğini anlattı . Baykal ' ın geri dönmemesi gerektiğini , kendisinin istifadan sonraki grup toplantısında söylediğini belirtti . Toplantıda , " Bundan sonra göbeğimizi biz keseceğiz , parti kesecek . Deniz Baykal Mustafa Kemal gibi , İsmet Paşa gibi , Bülent Ecevit gibi tarihte unutulmazlar arasında yerini almıştır . " dediğini kaydetti . Önder Sav , bu mesajının artık dönmesin demek olduğunu ifade etti . Sav , grup toplantısından çıktıktan sonra , " Kimse . Deniz Baykal istifa etti diye avucunu ovuşturmasın . " diyerek basını da ters köşeye yatırdığını kaydetti .

Sav , gençlik kollarının yaptığı eylemi de saçma buluyor ve " İnadına Baykal " mitinginin fos çıktığını ifade ediyor : " Hiçbir yetkisi olmadığı halde Mehmet Sevigen , il örgütlerine telefon etmeye başladı . Partide fonksiyonu , yetkisi olmayan bir adam . . . Bir iki il ve belediye başkanını haşladım . ' Kim bu Sevigen de onun talimatıyla otobüs kaldırıyorsun? ' dedim . Diyor ki il , ilçe örgütlerine , ' Genç olması şart değil . Kimi bulduysanız doldurun getirin . ' Maksat kalabalık olsun . Nitekim çok cılız bir kalabalık oldu . 60 bin kişi bekliyorlarmış , bin 500-2 bin kişi ancak vardı . "

Önder Sav , bu süreçte Kemal Kılıçdaroğlu ile de iki üç defa gizlice görüştüğünü belirtti .