Üstad Necip Fazıl Kısakürek Urla'da anıldı

Urla'yı Tanıtma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin katkılarıyla Betül Canfeza Şen organizasyonunda düzenlenen Üstat Necip Fazıl Kısakürek'i anma gec

Urla'yı Tanıtma Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin katkılarıyla Betül Canfeza Şen organizasyonunda düzenlenen Üstat Necip Fazıl Kısakürek'i anma gecesi büyük bir katılıma sahne oldu.

Toplantıya İzmir milletvekilleri Mehmet Tekelioğlu, Taha Aksoy ve Yazar Mustafa Miyasoğlu katıldı. Konuşmacılar Necip Fazıl'ın ruh kökünden bahsetmek için pek çok enstrümana başvurduğunu, yakın tarihi anlamamızda katkısının büyük olduğunu dile getirdi.

İzmir milletvekili Taha Aksoy davetlilerden birinin hediye ettiği, Üstadın şiirinden Ahşap Evi okudu. Yazar Mustafa Miyasoğlu üstadın Türk Edebiyatın'daki yeri ve öneminden bahsetti. Üstad Necip Fazıl'ın sesindeki berraklık ve çekiciğin dinleyeni etkileyerek kendine çektiğini, çocuklarının dahi kendisine üstad dediğinden dem vuran Miyasoğlu, "Üstad iki kişi ile konuştuğu samimiyetin aynısı ile beş bin kişi ile de konuşmuştur." diye konuştu.

Geceye AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, Urla AK Parti İlçe Başkanı Tarkan Bakırlı, Konak AK Parti ilçe başkanı Latif Özkan, Urla Kaymakamı Şahin Bayhan, Memur-sen İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, Eğitim Birsen İlçe Başkanı Ersan Eroğlu ve çok sayıda davetli katıldı. Musiki dinletisinin de yer aldığı gecede üstadın hayatından kesitler sunuldu. Geceye katılan iki küçük çileci Ahmet Şen Ve Musa Ejder isimli çocuklarda şairin Yunus Emre ve Saat 12 isimli şiirlerini okudular.