Kılıçdaroğlu: 'Gazze İçin Uluslararası Çalışma Yapılmalı' Çorlu

-KILIÇDAROĞLU: 'GAZZE İÇİN ULUSLARARASI ÇALIŞMA YAPILMALI' ÇORLU (A.A) - 04.06.2010 - CHP GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAROĞLU, GAZZE'YE İNSANİ YARDIM -K

 

-KILIÇDAROĞLU : ' GAZZE İÇİN ULUSLARARASI ÇALIŞMA YAPILMALI '

ÇORLU ( A . A ) - 04 . 06 . 2010 - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , Gazze ' ye insani yardım yapılması , ambargonun kaldırılmasının çok önemli olduğunu belirterek , ' Bu bağlamda uluslararası çalışmaların yapılması , oraya yapılacak yardımların daha sağlıklı götürülmesi açısından çok önemli . Bu konuda da hükümetin girişimlerde bulunmasını isteriz tabii ' dedi .

Kılıçdaroğlu , Tekirdağ ' ın Çorlu ilçesini ziyaret etti . Atatürk Meydanı ' nda parti otobüsünden halka hitap eden Kılıçdaroğlu , artık Türkiye ' de insanların özgürlük içinde , korku imparatorluğunu alaşağı ederek barış içinde yaşayacağını söyledi .

' Köylüye , işçiye , memura , emekliye vermeyeceksin , peki kardeşim bu parayı nereye götüreceksin? ' diyen Kılıçdaroğlu , ' Recep beyin mucize buluşları var . Sanıyor ki bütün esnaf kendi çocukları gibi . Var mı böyle bir kural? Bu kuralı ters yüz etmek bizim boynumuzun borcu mu? Buna var mısınız? O zaman sandıklarda Recep beyi yolcu etmek hepimizin boynunun borcu ' dedi .

' Recep bey ne diyor? ' Efendim varsa bir reçeteniz bize verin ' . Eğer sen reçete bulamıyorsan niye başbakanlık koltuğunda oturuyorsun? Ha , bizim reçetelerimizi istiyorsan , zaten biz onu her yerde söylüyoruz . Tüketen değil , üreten bir Türkiye olacak diyoruz ' diyen Kılıçdaroğlu , sözlerini şöyle sürdürdü :

' Buğdaya verdikleri fiyata bakın . Memnun musunuz? Geçen sene 54 kuruş , bu sene 55 kuruş . Fiyat bir kuruş arttı . Bir kuruş artan buğday fiyatıyla köylü nasıl geçinecek? 62 kuruşa mal edip , 55 kuruşa satın . Hadi bugün katlandı diyelim , kaç senedir böyle gidiyor . Trakya ' nın köylüsü açlığa mahkum edilmek zorunda mıdır? Ancak Recep bey diyor ki ' Meraklanmayın biz ithal ederiz ' . İyi de bu yıl ithal ettin , işçi , köylü , çiftçi aç kaldı . Peki ne olacak bu milletin hali? Sen ' Bu ülkede herkesin karnı doysun , herkes çalışsın , herkes üretsin ' demiyor muydun bir dönem? ' Diyordun . Oturdun sırça köşke , Kısıklı ' daki villana , ondan sonra diyorsun ki ' Efendim biz işsizliği çözemiyoruz ' . Çözemiyorsan birinci şartımız şu , Recep beyi oradan ilk seçimlerde alacağız . Verilemeyecek hesabımız yoktur . Onun için diyoruz , ' dokunulmazlıkların arkasına saklanmayın ' diye . Onun için diyoruz ' yetimin hakkını yiyenlerden hesap soracağız ' diye . '

-SORULARI DA YANITLADI-

Kılıçdaroğlu , daha sonra Genel Sekreter Öder Sav , Genel Başkan yardımcıları Hakkı Suha Okay , Umut Oran ve bazı milletvekilleriyle Çorlu Belediyesini ziyaret etti .

Kılıçdaroğlu , burada bir gazetecinin , ' 34 ilçe başkanının , Gürsel Tekin ' in İstanbul İl Başkanı olarak dönmesini istemedikleri ' yönünde haberler çıktığını hatırlatması üzerine şöyle konuştu :

' 34 ilçe başkanı öyle bir talepte bulunmadı . Ahenk içinde İstanbul yönetiminin çalışması ile ilgili görüşlerini bildirdi . Ben de temel hedefimizin zaten partimizin uyum içinde çalışması olduğunu belirttim . Bu ahenk sadece İstanbul için geçerli değil , Türkiye ' nin her tarafı için geçerli olması gereken temel bir kural . Siyasal partilerin kendi içinde ahenkli bir çalışma sergilemeleri zaten başarının da temel ilkesidir . '

Gazze ' ye yardım götüren gemilere yönelik İsrail saldırısını da değerlendiren Kılıçdaroğlu , şunları söyledi :

' Hükümetin bu konudaki açıklamalarını bekliyoruz . Arkadan neler gelecek onu da bekliyoruz . Hükümet çok ciddi vaatlerde , çok ciddi söylemlerde bulundu . Ben Salı günü yaptığım konuşmada o söylemlerin takipçisi olacağımızı , yerine getirmedikleri takdirde de halka şikayet edeceğimizi söyledim . Dolayısıyla bakalım önümüzdeki günlerde hükümet belki daha farklı gelişmeleri kamuoyuna açıklar . Ancak Gazze ' de insani yardımın yapılması , oradaki ambargonun kaldırılması çok önemli . Bu bağlamda uluslararası çalışmaların yapılması , oraya yapılacak yardımların daha sağlıklı götürülmesi açısından çok önemli . Bu konuda da hükümetin girişimlerde bulunmasını isteriz tabii . '

04 . 06 . 2010 14 : 32 : 44