Egd, Küresel Isınmayı Tartışacak 'Geleceğine Sahip Çık' Mesajı Verecek

Ekonomi Gazetecileri Derneği, Tesco Kipa'nın sponsorluğunda düzenleyeceği Küresel Isınma Kurultayı'nda kamunun küresel ısınma konusundaki yaklaşımı ortaya konacak.

  16 Haziran ' da Ankara ' da gerçekleştirilecek olan kurultayın ana teması " Kamunun Küresel Isınma Konusundaki Yaklaşımı - Geleceğine Sahip Çık " olarak belirlendi . Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Konferans Salonu ' nda yapılacak kurultayın açılışını Çevre ve Orman Bakanı Prof . Dr Veysel Eroğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yapacak .
Ekonomi Gazetecileri Derneği , Tesco Kipa ' nın sponsorluğunda 16 Haziran ' da Ankara ' da gerçekleştirileceği kurultayın ana teması " Kamunun Küresel Isınma Konusundaki Yaklaşımı - Geleceğine Sahip Çık " olarak belirlendi . Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Konferans Salonu ' nda yapılacak kurultayın açılışını Çevre ve Orman Bakanı Prof . Dr Veysel Eroğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yapacak .
Kurultayın forum bölümüne de tüm katılımcılar görüşleriyle katkıda bulunabilecek . Sonuç bildirgesi ve sunulan bilimsel dokümanlar ise ilk ve orta öğretim okulları ve üniversitelerle paylaşılacak . Kurultayda küresel ısınmanın doğada yarattığı tehlikeye dikkat çekmek , bu konuda bilinirliği artırmak ile çevresel koşulların iyileştirilmesi için çaba harcayan kurum ve kişileri bir araya getirmek hedefleniyor .
Etkinliğin bir diğer hedef noktası ise , küresel ısınma konusunu başkent gündemine taşıyarak kamu desteğini artırmak . Bu noktada küresel ısınmayla ilgili hükümet yetkilileri , kamu , özel sektör temsilcileri , sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerin ortak bir platformda buluşturulması amaçlanıyor .
Çağımızın en temel sorunların biri olan küresel ısınma konusu ile ilgili farkındalık yaratmaya çalıştıklarını söyleyen kurultayı düzenleyen Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak , Ankara ' da bir gün boyunca bu konuyu masaya yatıracaklarını belirterek , " Küresel ısınma noktasında eğer gelecek kuşaklar ve gelecek bizimle ilgiliyse herkesin alışkanlıklarını değiştirmesi gerekiyor . Önümüzdeki dönemde küresel ısınma , enerji verimliği gibi konuları çok konuşacağız . Üretimden tüketime bütün ekonomik
faaliyetlerde bu konu öne çıkacak . Geç kalmadan bu konuyu herkes gündemine almalı . Kurultay bu konuşmalar öncesi adeta bir hazırlık olacak . Bu hazırlık çalışmasına duyarlı bütün çevrelerin katkı vermesini istiyoruz . Bu nedenle herkesi 16 Haziran günü sabahı saat 09 . 00 ' da DSİ Konferans Salonu ' na davet ediyoruz " dedi .