Anadolu Kiliseleri Episkoposu Padovese'nin Öldürülmesi

Hatay'ın İskenderun ilçesinde bıçaklanarak öldürülen Anadolu Kiliseleri Episkoposu Luigi Padovese'nin katil zanlısı Murat A

Anadolu Kiliseleri Episkoposu Padovese'nin Öldürülmesi
  Hatay ' ın İskenderun ilçesinde bıçaklanarak öldürülen Anadolu Kiliseleri Episkoposu Luigi Padovese ' nin katil zanlısı Murat A . ' nın avukatı Cihan Önal , ' ' Cinayet siyasi değil , münferit bir olaydır . Müvekkilim Hıristiyan değil Müslüman ' dı ve psikolojik sorunlar yaşıyordu " dedi .
Karaağaç beldesi Sahilyolu Sultanköy Mahallesi ' ndeki yazlık evinde dün bıçaklanarak öldürülen Padovese ' nin katil zanlısı olarak gözaltına alınan ve bugün sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Murat A . ' nun avukatı Cihan Önal , adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı . Avukat Önal , müvekkilinin çeşitli ruhsal bozukluklar geçirdiğini , kullandığı ilaçların da ortada olduğunu belirterek , ' ' Kendisi , cinayetle ilgili her şeyi itiraf etmiştir ' ' dedi .
Müvekkilinin cinayeti tek başına işlediğini , hiç kimsenin etkisi ve yönlendirmesi altında kalmadığını , kimsenin de kendisine yardımcı olmadığını söylediğini anlatan avukat Cihan Önal , şöyle devam etti :
' ' Ancak , anlatıldığı gibi cinayet siyasi değil , münferit bir olaydır . Müvekkilim çeşitli ruhsal sorunlar yaşıyor . Cinayeti de bu ruh haliyle işlemiştir . Bizim de gördüğümüz kadarıyla müvekkilim ruhsal bozukluklar geçiriyor . Müvekkilim , 3-4 yıldan beri Padovese ' nin yanında çalışmaktadır . Dosyada gizlilik kararı olduğu için aslında daha fazla bilgi alamıyoruz . Dava süresince Adli Tıp Kurumu ' na ve çeşitli sağlık kuruluşlarına başvurulacak , gerekli açıklamalar da dava aşamasında yapılacak . ' '
Müvekkilinin cinayeti bıçakla işlediğini itiraf ettiğini vurgulayan Cihan , ' ' Cinayeti neden işlediği konusunda da net bir şey söylemiyor . Aslında çelişkili ifadeler de veriyor . Biraz önce de söylediğim gibi müvekkilim ruhsal sorunlar yaşıyor ' ' diye konuştu .
Avukat Önal , bir gazetecinin Murat A . ' nın ' ' Vahiy geldi öldürdüm ' ' şeklinde ifade verdiğini hatırlatması üzerine , ' ' Müvekkilimin psikolojisi bozuktu , sorunları vardı , tedavi görüyordu . İfadesinde vahiy geldiğini söylemiş ama psikolojik sorunları var , böyle bir ifade kullanmış ' ' dedi .

" ACIMIZ İKİ OLDU "
Murat A . ' nın annesi Sultan A . ise , oğlunun Hıristiyan değil Müslüman olduğunu ancak Kur ' an-ı Kerim okumayı bilmediğini belirterek , " Ben şoktayım , oğlumun böyle bir şey yaptığına inanamıyorum . Konuşacak halde değilim , bize bir şey söylemezdi . Din değiştirdiği iddiaları yalandır , kendisi Müslüman ' dır . Ben bir anne olarak hem oğluma yanıyorum hem de çok sevdiğimiz episkoposumuza yanıyorum . Baba oğul gibiydiler , ben çok üzülüyorum . Oğlumun episkopastan başka arkadaşı yoktu , çok yakındılar . Olay günü kendi
arabasıyla oğlumu evden aldı , birlikte yazlık eve gidip yemek yiyeceklerdi , cinayet haberi geldi " şeklinde konuştu .
( AS-CC-Y )