Zorlu: Büyüme rakamına sevindik ama gevşemeyelim

Kriz sonrasında Türkiye ekonomisinin yüzde 11,7'lik büyüme yakalamasına Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'dan farklı bir yorum ge

Kriz sonrasında Türkiye ekonomisinin yüzde 11,7'lik büyüme yakalamasına Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu'dan farklı bir yorum geldi. Rakamların herkesi sevindirdiğini belirten Zorlu, "Büyüyoruz deyip rehavete kapılmayalım, gevşemeyelim. Büyümenin devam etmesi için gerekli tedbirleri alalım." uyarısında bulundu.

Büyüme rakamlarını Cihan'a değerlendiren Zorlu, 2008 yılının son çeyreğinden itibaren sürekli küçülen Türkiye ekonomisinin bu yılın ilk çeyreğinde çift haneli büyümeyi yakalamasının sevindirici olduğunu belirtti. Türkiye'de hala işsizliğin büyük sorun olduğunu kaydeden Zorlu, daha sıkı ekonomik tedbirler alınması gerektiğinin altını çizdi. 2009 ilk çeyreğinde yüzde 14,5'lük küçülme yaşandığını bu yıl yüzde 11,7'lik büyümeye rağmen halen arada bir fark kaldığını aktaran Zorlu, "Bu büyüme yeterli midir? Yeterli değil. Daha büyümeyi elde etmemişiz. Ancak bu iyi bir gösterge." dedi.

Hem sanayici hem yetkililerin, "Biz büyüyoruz, çok güzel." deyip gevşememesi gerektiğini aktaran Zorlu, ihracat yapan sanayicinin karşılaştığı zorlukların da biran önce çözülmesini istedi. Türk firmalarının rekabet gücünün azaldığını vurgulayan Zorlu, "Bunun gözden kaçmaması lazım. 2001 krizinde aldığımız tedbirlerle yakaladığımız büyümeyi 2009'da kaybettik. Gerekli tedbirleri alarak yine yakalanan büyümenin sürdürülmesi gerekir." şeklinde konuştu.

Zorlu, sanayicinin gayreti ve hükümetin tedbirleri sayesinde Türkiye ekonomisinin yakaladığı büyüme ivmesinin devam edeceğini kaydederek, "İkinci çeyrekte büyümenin daha iyi olacağını ümit ediyorum." diye konuştu.