Yunanistan'da grev sırasında çatışma yaşandı

Yunanistan'da, hükümetin kemer sıkma politikalarını protesto için bir günlüğüne greve gidilirken, başkent Atina'da polisle göstericiler arasında çatışma çıktı.

  Gö ; stericiler meclis binası yakınında polise sopalar , şişeler ve taşlar atarken , polis gö ; z yaşartıcı gaz kullandı .

Tersane işç ; ileri sabah saatlerinde Pire Limanı ' ndan Yunan Adaları ' na turist taşıyan feribotların haraket etmelerini ö ; nledi .

Limanı abluka altına almaya ç ; alışan tersane işç ; ileri de gö ; z yaşartıcı gazla dağıtıldı .

Yunanistan ' ın milli gelirinin yü ; zde 20 ' sini oluşturan turizm sektö ; rü ; , ç ; alışanlara tepkili .

Kemer sıkma ö ; nlemleri meclis gü ; ndeminde
Avrupa Birliği ve IMF geç ; tiğimiz aylarda , yü ; ksek bü ; tç ; e aç ; ığını kapatamayan ve uluslararası piyasalardan borç ; lanmakta zorluk ç ; eken Yunanistan ' a 110 milyar euro tutarında bir yardım paketi
sunmuştu .

Ancak bu yardım karşılığında Yunanistan ' dan kemer sıkması , ç ; alışma ve emeklilik dü ; zenlemelerinde reform yapması talep edilmişti .

Bu dü ; zenlemeler ç ; erç ; evesinde emeklilik maaşlarının azaltılması , emeklilik yaşının yü ; kseltilmesi ve şirketlerin işç ; i ç ; ıkarmasının kolaylaştırması ö ; ngö ; rü ; lü ; yor .

Ç ; alışanlar protesto amacıyla greve giderken Yunanistan Parlamentosu da bugü ; nden itibaren bir hafta sü ; reyle bu dü ; zenlemeleri gö ; rü ; şecek .

Daha ö ; nce uygulamaya konan kemer sıkma politikaları ve bunlara yenilerinin eklenecek olması nedeniyle , hü ; kü ; met ile sendikalar arasındaki gerilim doruğa ulaşmış durumda .

Sendikalar greve geniş katılım sağlayıp , mü ; mkü ; n olduğu kadar ç ; ok insanı sokağa dö ; kerek iktidardaki Sosyalist Parti milletvekillerinin yasaya karşı oy kullanmasını sağlamaya ç ; alışıyor .

Bugü ; n Atina ' da dü ; zenlenen protesto yü ; rü ; yü ; şü ; ne yaklaşık 12 bin kişinin katıldığı bildiriliyor .

Mayıs aynda dü ; zenlenen gö ; steride ise bu sayı yaklaşık 50 bin kadardı .