(özel Haber) - At Yarışlarında 300 Daire Kaybetti

İzmir'de 45 yıldır at yarışı oynadığını bildiren İbrahim Topçu isimli şahıs, tutkunluğu yüzünden 300 daire bedelinde bir maddi kayba uğradığını söyledi

  İzmir ' de 45 yıldır at yarışı oynadığını bildiren İbrahim Topçu isimli şahıs , tutkunluğu yüzünden 300 daire bedelinde bir maddi kayba uğradığını söyledi . At yarışı oynamanın bir zaman sonra tutkuya dönüşmesinden ötürü maddi ve manevi zararlarını gördüğünü ifade eden Topçu at yarışı tutkunluğunu son erdirdiğini ise hazırlattığı , " İçki öldürür , kumar söndürür , at yarışı süründürür " yazılı pankartla duyurdu .
İzmir ' de emlakçılık yapan İbrahim Topçu 45 yıldır aralıksız olarak at yarışı oynadığını ve maddi-manevi anlamda büyük kayba uğradığını söyledi . At yarışı tutkunluğundan 20 gündür sıyrıldığını belirten Topçu hazırlattığı ' İçki öldürür , kumar söndürür , at yarışı süründürür " yazılı ilginç pankartla da toplumsal mesaj vermeyi amaçladığını ifade etti . Evlilik hayatında eşi ile ayrılma noktasına kadar geldiğini anlatan Topçu , iş hayatında da at yarışı saatinde müşterileri ile ilgilenemediğini söyledi . Topçu at
yarışı tutkunluğunun sürecini ise şu şekilde anlattı :
" 45 yıldır at yarışı oynuyorum . Türkiye ' de yaşayan insanlar kumardan medet umuyor . Ancak aldığım bir karar doğrultusundan çocuklarımın ve torunlarımın rızkını bu tarz şans oyunlarına yatırmayacağım . Koşu camiasındaki herkes beni tanır . Koşu başladığı zamandan itibaren adeta televizyonun başında kitlenirdim . Dükkanım yüzlerce insanla dolardı . Koşuyu seyretmekten müşterilerime hitabımı dahi gerçekleştiremiyordum . Türkiye ' nin koşullarından ötürü insanlar çaresiz . Yaşayanların yüzde 95 ' i bu şans oyunlarına
tutkulu şekilde bağımlı . Yeri geliyor evlerindeki televizyonları bile satıyorlar . Ben 300 daire bedelinde bir maddi kayıba uğradım . Ancak artık kumardan gelecek 1 lirayı dahi istemiyorum . "
Emlakçı dükkanının önüne astığı pankartla birlikte çevresinden olumlu tepkiler aldığını dile getiren Topçu , 20 gündür çok rahat ve huzurlu olduğunu kaydetti . İbrahim Topçu ' nun 41 yıllık eşi Bahtiyar Topçu da evlilik hayatında eşinin at yarışı oynadığı dönemlerde kötü zamanlar geçirdiğini hatta ayrılma noktasına kadar geldiğini belirtti . Şimdilerde ise eşinin aldığı kararı desteklediğini ifade eden Bahtiyar Topçu mutlu olduğunu dile getirdi .

" JOKEY KULÜBÜ ' NDEN TEPKİ ALDIM "
Hazırlattığı pankartla kamuoyuna toplumsal bir mesaj vermeyi amaçlayan Topçu , Türkiye Jokey Kulübü ' nden tepki aldığını söyledi . " Ben atları severim . Herkes kendi istediği hür iradesi neticesinde istediği şans oyununu oynamakta serbesttir . Kasapta her koyun kendi bacağından asılıyor " diyen Topçu , Türkiye Jokey Kulübü ' nün avukatlarının kendisini arayarak pankartı kaldırmasını istediklerini ileri sürdü .
Topçu , " Söylemeden söylemeye fark vardır . Kendilerine bu olayın hukuki boyutu varsa orda görüşelim dedim " ifadelerini kullandı .