Giresun Adası'nda gezi sınırlandırması sona eriyor

Giresun Çevre ve Orman İl Müdürü Ali Hıdır, kuşların yumurtlama dönemi nedeniyle Giresun Adası'na yönelik getirilen gezi sınırlama uygulamasının, yarı

  Giresun Çevre ve Orman İl Müdürü Ali Hıdır , kuşların yumurtlama dönemi nedeniyle Giresun Adası ' na yönelik getirilen gezi sınırlama uygulamasının , yarından itibaren sona ereceğini söyledi .

Hıdır , Cihan Muhabirine yaptığı açıklamada , Karadeniz ' in üzerinde insan yaşayabilen tek adası olan Giresun Adası ' nın , başta martı ve karabataklar olmak üzere birçok deniz kuşunun doğal üreme alanı olduğunu belirtti . Nisan ve Haziran ayları arasındaki dönemde Giresun Adası ' nın kuşlar tarafından doğal üreme alanı olarak kullanıldığının altını çizen Hıdır , bu süre zarfında yumurta ve yavrulara zarar verilmemesi adına Giresun İl Mahalli Çevre Kurulu ' nca Mart ayı içerisinde adaya yönelik gezi sınırlandırması kararı alındığını söyledi .

Kuşların yumurtlama dönemi nedeniyle Giresun Adası ' na yönelik getirilen gezi sınırlama uygulamasının , yarından itibaren sona ereceğini dile getiren Hıdır , " Üreme dönemlerinde , kuşlar insanlardan rahatsızlık duymakta , yumurtalar zarar görmekte . Bu nedenle kuşların yumurtlama dönemi dolayısıyla adaya 1 Mayıs-30 Haziran tarihleri arasında gezi sınırlaması uygulaması getirilmişti . Yarından itibaren de bu uygulama sona erecek . " dedi .

Hıdır , Giresun Adası ' na getirilen gezi sınırlandırmasının sona ermesine rağmen insanların kuşlara zarar verilmemelerini istedi . Deniz kuşlarının doğal üreme alanı olan Giresun Adası , Doğu Karadeniz ' in üzerinde yaşanabilir tek adası durumunda . Giresun ' un bir mil açığında bulunan Amazon kadınlarının yaşadığına inanılan Giresun Adası ' nın mitolojide adının ' Aretia ' ya da ' Aretias ' olduğu sanılmakta . 2 . derece sit alanı ve 40 dönüm alana sahip Giresun Adası , her yıl yerli ve yabancı onbinlerce turisti ağırlıyor .