Kudüs Barış Yapıcılar Girişimi'nden Froham: Dünya, barış için Türkiye'nin başbakanını bekliyor

Kudüs Barış Yapıcılar Girişimi'nden Rabbi Menachem Froham, kutsal topraklarda trajedi ve kan akmasına Başbakan Erdoğan'ın son vereceğini belirterek, "

  Kudüs Barış Yapıcılar Girişimi ' nden Rabbi Menachem Froham , kutsal topraklarda trajedi ve kan akmasına Başbakan Erdoğan ' ın son vereceğini belirterek , " Tüm dünya kutsal topraklarda barışı bekliyor . Tüm dünya Türkiye ' nin başbakanını bekliyor . " dedi .

Başbakan Erdoğan , Başbakanlık Resmi Konutu ' nda Kudüs Barış Yapıcılar Girişimi ' nden Rabbi Menachem Froham ve Şeyh Hassan Manasra ' yı kabul etti . Yaklaşık bir saat süren görüşme ardından , Frohman ve Manasra , basın mensuplarına birlikte açıklama yaptı .

Şeyh Hassan Manasra , kutsal topraklarda yaşayan herkes adına konuştuğunu belirterek , " Gemide ölenler için derin bir üzüntü duyduk , kaybı olan tüm ailelerin üzüntüsünü paylaşıyoruz . Sayın Başbakan ' la görüştük . Çünkü , daha önceden kutsal topraklarda barış sürecini görüşmek için davet edilmiştik . Başarılı bir görüşme oldu . Şunu biliyor ve kabul ediyoruz ki Türkiye ve Türkiye ' nin Başbakanı ve Cumhurbaşkanı , Ortadoğu ' ya ve tüm dünyaya barış getirebilirler ve o barışı gerçekleştirebilirler . Başbakan Erdoğan , Ortadoğu barış sürecine yönelik çabalarının devam edeceğine yönelik bize söz verdi . Bu bölgede barışı destekleyen herkesi ve her kurumu destekleyeceği sözünü verdi . Dedi ki ' Ortadoğu ' daki akan kanı durdurma ve sona erdirme sorumluluğuyla yüklüyüz . ' Biz de düşündük ki eğer Türkiye barış sürecini başlatır ve devam ettirirse , İsrail ve Filistin ' deki hükümetleri etkileyebilecektir . Erdoğan , ' Eğer barış istiyorsak bunu hem Filistinlilerle hem de İsraillerle paylaşmamız gerekir ' dedi . Ayrıca , ikimizin barış süreci ile ilgili yürüttüğümüz çabalara destek vereceği yönünde söz verdi . " diye konuştu .

Rabbi Menachem Froham ise Filstinli Şeyh Hassan Manasra ' y ve İsrailli haham olarak , barış için birlikte çalıştıklarını söyledi . Frohman , Başbakan Erdoğan ' ın ayın aydınlık yüzünün temsilcisi ve Türkiye ' nin sembolü olduğunu , barışı sağlamak için şansa sahip olduğunu kaydetti .

Barışın , tanrının bir lütfu olduğunu ifade eden Frohman , " Ancak mantıklı düşünmek zorundayız . Onu kim getirebilir , düşünmeliyiz . Bu işi kim yapabilir diye birlikte düşündük . Bu işi yapabilecek olan kişi , Türk İslamını temsil eden kişidir . Çünkü Türk İslamı insan sevgisi ile doludur . Peygamberlerin toprağına barışı , din faktörünü göz ardı ederek getiremezsiniz . Bu , ABD ve Avrupa ' nın neden Ortadoğu ' da başarısızlığa uğradığının sebebidir . Bizim topraklarımızda , ancak Erdoğan gibi birisi trajedi ve akan kana Allah ' ın izniyle son verecektir . Tüm dünya kutsal topraklarda barışı bekliyor . Tüm dünya Türkiye ' nin başbakanını bekliyor . " dedi . Frohman , Başbakan ' la görüşmesinin iki sonucu olduğunu belirterek , şunları söyledi :

" Erdoğan , ikimize , kendisinin bize vereceği üçüncü bir kişiyle , dünyadaki her yere giderek kutsal topraklara barışı getirmek için gerçekçi yolu anlatma teklifimizi kabul etti . İkinci olarak İsrail ' in baş hahamını ve Hamas lideri halid Meşal ' ı İstanbul ' a davet ederek , Gilad Şalit ' le birlikte Filistinli mahkumların serbest bırakılmasını sağlayacak bir anlaşmanın sağlanmasını istedim . Bu anlaşma , İsrail hükümeti ile Hamas arasında yapılacak bir anlaşma olacaktır . Böyle bir anlaşma imzalanırsa , bu , Gazze ' ye yönelik ablukanın kaldırılması için de çıkış kapısı olacaktır . "