Hagi: Türkiye Euro 2016'yı hak ediyordu

Galatasaray'ın Romanyalı yıldızı Gheorghe Hagi, Türkiye'nin Avrupa şampiyonasını organize edecek kapasitede olduğunu söyledi. Euro 2016'yı bir oyla Fr

Galatasaray'ın Romanyalı yıldızı Gheorghe Hagi, Türkiye'nin Avrupa şampiyonasını organize edecek kapasitede olduğunu söyledi. Euro 2016'yı bir oyla Fransa'nın kapmasını ise Hagi, 'Ben orada olsaydım Türkiye'nin ekstra bir puanı olurdu.' sözleriyle değerlendirdi.

Gharoghe Hagi, Köstence'de kendi adına düzenlenen minikler futbol turnuvası finalinin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Cihan muhabirinin Türkiye'nin bir oyla kaybettiği Euro 2016 organizasyonuna dair sorusuna, şaka yollu, 'Ben orada olsaydım ekstra bir puanınız olurdu. Şaka yapıyorum tabii.. Kazansaydı iyi olurdu. Artık gelecek sefere.' şeklinde karşılık verdi.

Hagi, Türkiye'nin böyle bir organizasyonu hak ettiğini söyledi. Türkiye'nin stadyum eksiği nedeniyle Fransa'ya karşı kaybettiğini düşünen Hagi, 'İki üç stadyum daha inşa edin. Galatasaray'ın stadyumunu bitirin. Sonra Avrupa şampiyonluğunu da kazanırsınız.' tavsiyesinde bulundu.

Söze giren bir muhabirin Platini'nin Fransız olduğunu hatırlatması üzerine Hagi, 'Yok, yok. Ondan değil. Daha çok stadyumlarla ilgili.' karşılığını verdi.

Romanya'nın ne zaman böyle bir şampiyona düzenleyebileceği sorusuna ise Hagi, 'Biz şu çocuklarınkini organize ettiğimize şükredelim. Bizim yapacak çok şeyimiz var.' karşılığını verdi.

ARDA, GİDECEKSE BÜYÜK TAKIMA GİTMELİ

Arda'nın Avrupa kulüplerine transferi konusuna da değinen Hagi, genç oyuncuya hedefini yüksek tutması tavsiyesinde bulundu.

'Arda çok büyük bir gelişim gösteriyor. Bence Galatasaray onun için çok büyük bir takım. Fakat Avrupa'da çok daha büyük bir takıma gitmek istiyorsa da, onu kulüp yönetimi bilir. Gidip gitmemesiyle ilgili son söz sahibi Galatasaray'dır.' şeklinde konuşan Hagi, Arda'yı keşfettiği günlere atıf yaparak, 'Demek onu keşfettiğimde gözlerimi iyi açmışım. Zaten genelde gençleri keşfedebiliyorum.' ifadelerini kullandı.

HAGİ'NİN FAVORİSİ İSPANYA

Güney Afrika'da önümüzdeki günlerde başlayacak Dünya Kupası için İspanya'yı favori gösteren Hagi, İspanya için 'Homojen bir takım. İyi futbol oynuyor. Başlarında çok tecrübeli bir hocaları var.' tespitinde bulundu.

Hiç Dünya Kupası kazanamamış olmasının İspanya'yı kamçıladığını belirten Hagi, 'Benim favorim İspanya. Arzulu oynuyorlar. Rekabetçi bir takımları var.' değerlendirmesinde bulundu.

'CAZİP BİR TEKLİF BEKLİYORUM'

Basın toplantısında kendisine ulaşan bir transfer teklifi olup olmadığına ilişkin soruyu ise Hagi şöyle cevaplandırdı;

'Yurt içinden, yurt dışından beni cezbedecek, yarışçı, rekabetçi bir ligden teklif olursa değerlendiririm. Benim yapım bu, böyle alışmışım. Bu teklif de ne zaman gelir, nereden gelir, göreceğiz. Böyle şeyler senin aramana değil, onun seni bulmasına bağlı.'