Chery Otomobil Fabrikası İçin Yer Arayışı

Türkiye'de otomobil fabrikası kurmayı planlayan Çin otomobil markası Chery'nin ana distribütörü Mermerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer ve üyeleri, Eskişehir'de incelemelerde bulundu.

Chery Otomobil Fabrikası İçin Yer Arayışı
  Vali Mehmet Kılıçlar ' ı makamında ziyaret eden heyet , daha sonra Kılıçlar , Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen , Defterdar İhsan Özbay ve Sanayi Odası Başkanı Savaş Özaydemir ile birlikte Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi ' ni ve yatırımın Eskişehir ' de yapılması halinde Chery Otomobil Üretim Tesisi için tahsis edilmesi düşünülen alanı gezdi . Eskişehir ' in sanayi kenti olduğunu belirten Vali Mehmet Kılıçlar , " Mermerler Holding ' in kurmayı planladığı üretim tesisi için elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazırız " dedi . Kılıçlar , söz konusu tesisin Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi ' nin doğusundaki 3 bin dönümlük hazine arazisi üzerine kurulmasına karar verilmesi halinde , bu arazinin hemen firmaya tahsis edilebileceğini veya Organize Sanayi Bölgesi ' ne dahil edilerek yatırımcıya bedelsiz devredilebileceğini ifade etti .
Chery araçlarının tamamına yakınının Çin ' de üretildiğini belirten Mermerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Mermer ise , Türkiye ' de kurulacak Chery Üretim Tesisi ' nin şirketin Avrupa ' ya açılan kapısı olacağını söyledi .
ESO Başkanı Savaş Özaydemir de , fabrikanın kurulacağı araziyi demiryoluna bağlayacaklarını ve her türlü alt yapı hizmetini vermeye hazır olduklarını kaydetti .