Cenazeler Fatih Camisi'nden Uğurlandı İstanbul

-CENAZELER FATİH CAMİSİ'NDEN UĞURLANDI İSTANBUL (A.A) - 03.06.2010 - İSRAİL'İN GAZZE'YE İNSANİ YARDIM GÖTÜREN GEMİLERE YAPTIĞI SALDIRIDA HAYATINI KAY

 

-CENAZELER FATİH CAMİSİ ' NDEN UĞURLANDI

İSTANBUL ( A . A ) - 03 . 06 . 2010 - İsrail ' in Gazze ' ye insani yardım götüren gemilere yaptığı saldırıda hayatını kaybeden 9 yardım gönüllüsünden 8 ' i için Fatih Camisi ' nde cenaze namazı kılındı .

Cami avlusundaki yoğun kalabalık nedeniyle , İbrahim Bilgen , Ali Haydar Bengi , Çetin Topçuoğlu , Necdet Yıldırım , Furkan Doğan , Fahri Yaldız , Cengiz Songür , Cengiz Akyüz ' ün Türk bayrağına sarılı tabutları başında , her aileden sadece birer kişinin bulunmasına izin verildi . Tabutların üzerine ayrıca Filistin bayrakları ile üzerinde Kelime-i Tevhit yazılı yeşil bayrak konuldu .

Saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınları , cenaze namazı öncesi cami avlusunda , taziyeleri kabul etti .

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız , İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş , AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu cenazelerin yakınlarına taziyelerini ilettiler .

Taner Yıldız ' ın taziye dileğinde bulunduğu Çiğdem Topçuoğlu , olay sırasında eşinin yanında bulunduğunu , yaralılara yardım ettiğini ve o sırada eşinin yaralı olduğunu gördüğünü , kalp masajı yaptığını anlattı .

Eşiyle bu yolculuğa ' ahiret yolculuğu ' diye çıktıklarını anlatan Topçuoğlu , sözlerine şöyle devam etti :

' Bugüne kadar hep dünya için koşturduk . İkimizde sporcuyuz . İnsani yardım götürdük biz oraya . Elimizde silahımız yoktu . Hiç bir şeyimiz yoktu . Bize saldıracaklarını anladığımız an , yangın dolabından su sıkmaya başladık . Eğer yenilmez İsrail ordusuysa bu suya karşı yenildi . Yenilmez bir İsrail ordusuysa , kadınlara , sopalara yenildi . Tüm dünya bunu görmeli . İsrail çöktü ve bitti . Bundan sonraki hedefimiz Kudüs , Mescid-i Aksa . '

Topçuoğlu , ' Her şeyimizi aldılar . Paralarımızı , telefonlarımızı , bilgisayarlarımızı . Biz göndereceğiz dediler . Geldik buraya eşyalar paramparça halde . Köpek pisliklerini koymuşlar eşyalarımızın arasına . Boş gazoz şişelerini dalga geçer gibi koymuşlar . Arama yaparken bizleri erkeklerin yanında soymaya başladılar . Kaba kuvvet kullanmak zorunda kaldım . Attım askeri dışarı ' diye konuştu .

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş , İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu , İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş , İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın , AK Parti İl Başkanı Babuşçu , AK Parti Milletvekili Nusret Bayraktar cenazelerin yakınları ve cemaatle birlikte cenaze namazı için saf tuttu . Cenaze namazına saldırıda yaralanan bazı gönüllüler de katıldı , gemide yer alan bazı yabancı Müslüman kadın aktivistler de ön sırada saf tuttu .

Daha sonra İstanbul İl Müftü Vekili Mehmet Aşık , şehitlerin Allah katında canlı olduklarını belirterek , ' Bu kardeşlerimiz orada ölüm kalım mücadelesi verilen kardeşlerimizin amaçları sadece gıda . Tıbbi yardım götürmek . Onların eline bir parça su , ekmek sunabilmekti . Maalesef böyle bir olayla karşı karşıya kalmışlardır ' ' dedi .

Aşık , daha sonra cenazelerin isimlerini tek tek okudu , vatandaşlar da ' burada ' diye bağırdı .

Cenazeler için imamlar tarafından tek tek cenaze namazı kılındı . Bazı vatandaşların cami avlusundaki yoğunluk nedeniyle ellerinde Türk bayraklarıyla cami avlusunun duvarları üzerinde namaz kıldığı görüldü .

Cenaze namazının ardından memleketlerinde toprağa verilecek İbrahim Bilgen , Ali Haydar Bengi , Çetin Topçuoğlu , Furkan Doğan , Fahri Yaldız , Cengiz Songür , Cengiz Akyüz ' ün cenazeleri ile Edirnekapı Mezarlığı ' nda toprağa verilecek olan Necdet Yıldırım ' ın cenazesi omuzlarda taşınmaya başlandı .

Cevdet Kılıçlar ' ın cenazesinin ise yarın Beyazıt Camisi ' nde kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı ' nda toprağa verileceği belirtildi .

03 . 06 . 2010 15 : 45 : 15