Bağcılar'da Çevre Haftası Etkinlikleri Başladı

Bağcılar Belediyesi'nin çevre duyarlılığını artırmak için gerçekleştirdiği Geleneksel Çevre Haftası Etkinlikleri koşu ve bisiklet yarışlarıyla başladı. Yarışlara yüzlerce kişi katıldı.

Bağcılar Belediyesi, 13. Geleneksel Çevre Şurası etkinlikleri başladı. İnönü Mahallesi Molla Gürani Parkı yanında engelliler bir kilometre koşusuyla başlayan Çevre Haftası Etkinlikleri Cuma gününe kadar Çevre Şurası, sempozyum, panel ve çevre şölenleriyle devam edecek.
Bağcılar Belediyesi tarafından, ilçede çevre bilincini artırmak için yıllardır geleneksel hale getirilerek devam eden Çevre Haftası Etkinlikleri'nin ilk gününde yoğun ilgi yaşandı. Farklı yaş gruplarında yarışmalara katılan adaylar ve aileleri sabahın erken saatlerinden itibaren Molla Gürani Parkı yanında toplanmaya başladı.
Program, yürüme engelli tekerlekli sandalyelilerin bir kilometrelik koşusu ile başladı. Daha sonra koşulara bayan ve erkek kategorilerinde, farklı yaş gruplarında devam edildi. Koşuların tamamlanmasının ardından ise yine farklı yaş gruplarında bisiklet yarışları gerçekleştirildi.
Yarışmaların startını veren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Çevre Haftası Etkinliklerinin 13 yıldır gerçekleştirildiğini hatırlatarak, "Amacımız ilçemizde çevre duyarlılığını artırmak ve daha yeşil, daha temiz bir Bağcılar'ı oluşturmak" dedi.
5 gün boyunca devam edecek etkinlikler çerçevesinde çevre paneli, çevre şurası, çevre yürüyüşü, tohum, saksı, torf dağıtımı, ağaç dikimi, uçurtma şenliği, çevre sergisi açılışı ve çevre tiyatrosu gerçekleştirilecek. Cuma günü ise "İklim değişikliği ve küresel ısınma" konulu konferans verilecek. Çevre Haftası Etkinlikleri Cuma günü akşamı düzenlenecek ödül töreni ve Keremcem konseri ile sona erecek.