'Atık Yağ Avcıları Seyhan'da 2010' Yarışması

Seyhan Belediyesi'nin düzenlediği yarışma sonucunda, 'Atık Yağ Avcıları' 2 ton yağ toplayarak, 2 milyar litre içme suyunu kirlenmekten kurtardı.

'Atık Yağ Avcıları Seyhan'da 2010' Yarışması
  Belediye Başkanı Azim Öztürk , ' Dünya Çevre Haftası ' nedeniyle ilköğretim okulları arasında düzenlenen ve kısa adı AYA†" S olan ' Atık Yağ Avcıları Seyhan ' da 2010 ' yarışmasının ödül töreninde yaptığı konuşmada , yeraltı suları ve toprakları kirleterek çevreye çok ciddi zarar veren , kanalizasyon altyapısı ve arıtma sistemlerinde büyük maddi hasara yol açan bitkisel atık yağların artık çevresel bir problem olmaktan çıkarılıp , ' çevresel avantaja dönüştürülmesi ' gerektiğini söyledi .
Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi de , çevre sorununun bir dünya meselesi olduğunu belirterek , " Ancak bu sorunun nereden başladığını çok iyi bilmek gerekir . Çevre sorunu odamızda , evimizde , sınıfımızda , okulumuzda ve sokağımızda başlar . Çevremizi korumada bu işin ilk adımından başlayarak duyarlı olursak yarınlarda daha yaşanabilir bir dünyaya sahip oluruz " dedi .
Seyhan Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl ' 1 Nisan†" 31 Mayıs 2010 ' tarihleri arasında 106 ilköğretim okuluna ' atık yağ toplama bidonu ' dağıtılarak düzenlenen yarışmaya 51 okul katıldı . Okulların topladıkları atık yağların ölçülmesi sonunda 396 kilo atık yağ toplayan Ahmet Cevdet Çamurdan İlköğretim Okulu birinci , 367 kilo atık yağ toplayan Gazi İlköğretim Okulu ikinci , 201 kilo atık yağ toplayan Ahmet Karabucak İlköğretim Okulu üçüncü oldu . 179 ile 37 kilo arasında atık yağ toplayan 7 ayrı ilköğretim okuluna da çeşitli hediyeler verildi . Yarışmaya katılan 51 okuldan , 2 ton atık yağ toplandı . Toplanan atık yağların hatalı şekilde kanalizasyon veya toprağa karışması halinde 2 milyar litre içme suyunun kirlenebileceği bildirildi .
Seyhan Kültür Merkezi ' nde düzenlenen ödül törenine Seyhan Kaymakamı İsmail Hakkı Develi , Çukurova Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof . Dr . Ahmet Yüceer ile yarışmada işbirliği yapılan kurumlar arasında bulunan Orman Bölge Müdürlüğü ve Seyhan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ' nden birer temsilci katıldı .