Tarık Ramazan Rotterdam Belediyesi'nden 75 bin Euro tazminat istiyor

Rotterdam Belediyesi'ne entegrasyon konusunda danışmanlık yaptığı sırada, sözleşmesi belediye tarafından geçen sene tek yanlı olarak bozulan Prof. Tar

  Rotterdam Belediyesi ' ne entegrasyon konusunda danışmanlık yaptığı sırada , sözleşmesi belediye tarafından geçen sene tek yanlı olarak bozulan Prof . Tarık Ramazan ' ın , 75 bin Euro tazminat talebinde bulunduğu açıklandı . Kendisine haber dahi verilmeden sözleşmenin tek taraflı iptal edilmesine sert tepki gösteren Prof . Ramazan , yapılanları ' saygısızlık ' olarak değerlendirerek mahkemeye başvurmuştu . Tarık Ramazan ' ın tazminat talebine ilişkin açıklama yapan avukatı , detaylı bilgi vermekten kaçındı .

2007 yılında Rotterdam Belediyesi ' nde , ' Müslümanlarla sağlıklı bir diyalogun oluşturulması amacıyla ' danışman olarak görev alan ünlü Profesör Tarık Ramazan ' ın sözleşmesi , İran tarafından finanse edilen Press TV televizyon kanalında program yaptığı gerekçesiyle iptal edilmişti . Belediye yönetiminin aldığı kararın bir benzerini Erasmus Üniversitesi de almıştı . Erasmus Üniversitesi yönetimi de benzer gerekçeler ileri sürerek , misafir öğretim üyeliği yapan Ramazan ' ın derslerine son vermişti .

Hem belediye hem de üniversite yönetiminden özür bekleyen Prof . Ramazan , 2011 ' e kadar olan sözleşmesinin geçen yıl aniden feshedilmesinden dolayı mağdur olduğunu ve bu yüzden tazminat talebinde bulunduğunu açıkladı . Londra ' dan yayın yapan Press TV ' de yaptığı program konusunda kendisinden hiçbir zaman bilgi istenmediğini ileri süren Prof . Ramazan , sözleşmenin iptal edilmesinin temelinde ' siyasi panik ' yattığını dile getirdi .

Belediye meclisinde muhalefette yer alan aşırı sağcı Leefbaar Rotterdam Partisi ' nin başından bu yana sert tepki gösterdiği Prof . Ramazan , 2007 yılında , dönemin entegrasyondan sorumlu encümen azası Orhan Kaya ' nın girişimleri neticesinde , yabancılarla belediye yönetimi arasında sağlıklı köprülerin kurulmasına yardımcı olması amacıyla bu göreve getirilmişti . Danışmanlık görevinin yanı sıra Rotterdam Erasmus Üniversitesi ' nde misafir öğretim üyeliği de yapan Ramazan ' ın buradaki görevine de son verilmişti . Ramazan ' ın belediye ile olan anlaşması 2011 yılında sonra eriyordu .

Belediyenin geçen sene ağustos ayında aldığı bu tek taraflı karara sert tepki gösteren Prof . Ramazan , sözü edilen televizyon kanalında program yapmanın , herhangi bir sakıncasının bulunmadığını ifade etmişti .

Gizli bir iş yapmadığını , televizyon programıyla ilgili açıklamanın kendi resmi internet sitesinde bulunduğunu da hatırlatan Ramazan , ' İran tarafından finanse edilen bu kanalda program yapmak , oradaki rejime destek anlamına gelir ' yönündeki eleştirileri de reddederek , programda her tür görüşe yer verildiğini söylemişti . Her zaman dürüstçe hareket ettiğini belirten Prof . Ramazan , uzun bir düşünce devresinden sonra 2008 yılında başladığı Pres TV ' deki programıyla ilgili şu değerlendirmeyi yapmıştı : " Bu , İran ' daki rejimi desteklediğim anlamına gelmez . Salman Rüştü ile ilgili fetva verildiğinde karşı çıkan , Yahudi soykırımı ile ilgili düşünceleri belli olan bir düşünürüm . Kaldı ki bu programa dönük bilgi , internet sitemde de mevcut . "