Serena Wıllıams Ve Kvıtova Yarı Finalde Wımbledon

Wimbledon Tenis Turnuvası'nda, tek bayanlarda 1 numaralı seribaşı ABD'li Serena Williams, Çinli Li'yi 2-0 yenerek yarı finale çıktı.

  Wimbledon Tenis Turnuvası ' nda , tek bayanlarda 1 numaralı seribaşı ABD ' li Serena Williams , Çinli Li ' yi 2-0 yenerek yarı finale çıktı .
İngiltere ' nin başkenti Londra ' daki Wimbledon Tenis Kulübü Kortları ' nda oynanan maçta , Wimbledon ' da 3 kez şampiyonluğa ulaşan Serena Williams , 2006 yılında çeyrek final oynayan 9 numaralı seribaşı Çinli Na Li ' yi 7-5 ve 6-3 ' lük setlerle 2-0 mağlup etti .
İki raket daha önce 2 ' si ' Grand Slam ' lerde olmak üzere 5 kez karşılaştı ve Serena Williams bu maçlardan 4 ' ünde korttan galibiyetle ayrıldı .
Kariyerinde 12 ' si ' Grand Slam ' lerde olmak üzere toplam 36 şampiyonluğu bulunan 29 yaşındaki Serena Williams , 28 yaşındaki rakibi karşısında 11 ' ace ' atarken , 6 basit , 1 çift hatayla oynadı . Na Li ise 2 ' ace ' yaptığı mücadeleyi , 19 basit , 5 çift hatayla tamamladı .
Kullandığı 33 ilk servisten 28 ' inde puanı hanesine yazdıran ABD ' li Williams , servis kırmak için yakaladığı 7 fırsattan 4 ' ünü değerlendirdi . Çinli tenisçi ise 2 kez bu fırsatı yakadı ve birinden yararlandı .
Maçın en hızlı servisini ise saatte yaklaşık 196 kilometrelik hızla Serena Williams attı .
Serena Williams , bu yıl katıldığı Avustralya Açık ' ta şampiyon olurken , Fransa Açık ' ta çeyrek finalde elendi .

-KVITOVA ŞAŞIRTMAYA DEVAM EDİYOR-

Çeyrek finale yükselen iki sürpriz ismin karşılaşmasında gülen taraf Petra Kvitova oldu .
Bu turnuvaya 2 kez katılan ve ilk turlarda elenen 20 yaşındaki Çek Petra Kvitova , daha önce 4 kez mücadele ettiği Wimbledon ' da en fazla 2 . tura çıkan Eston Kaia Kanepi ' yi 4-6 , 7-6 ( 8 ) ve 8-6 ' lık setlerle 2-1 yenerek yarı finale yükseldi .
Çek tenisçinin kariyerinde 1 şampiyonluğu bulunuyor . Eston Kanepi ise geçen yıl milli tenisçi İpek Şenoğlu ile birlikte çift bayanlarda mücadele etmiş ve 3 . tura kadar çıkmışlardı .
Kanepi , karşılaşmada 6 ' ace ' attı , 25 basit , 5 çift hatayla oynadı . Kvitova ise 4 ' ace ' , 29 basit , 9 çift hatayla mücadeleyi tamamladı .
Eston raket ' Grand Slam ' lerdeki en büyük başarısını 2008 Fransa Açık ' ta çeyrek finale yükselerek elde ederken , Çek tenisçi Fransa ve ABD Açık ' ta 4 . tura çıktı .
Daha önce Kvitova ve Kanepi 3 kez karşılaştı . Eston tenisçi bu maçlardan 2 ' sini kazandı .
Çek Petra Kvitova , yarı finalde ABD ' li Serena Williams ile eşleşti .
29 . 06 . 2010 20 : 21 : 52