ESDER'den meslek liseleri için MEB'e tam destek

Esnaflardan Milli Eğitim Bakanlığı'nın 6 ve 7. sınıflarda seviye belirleme sınavının kaldırılmasına destek geldi. Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel B

Esnaflardan Milli Eğitim Bakanlığı'nın 6 ve 7. sınıflarda seviye belirleme sınavının kaldırılmasına destek geldi. Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çelikus, öğrencilerin küçük yaşta büyük sınavlara girme baskısının kaldırılmasının isabet olduğunu söyleyerek, eğitimde okullar arası niteliksel farkın kaldırılması için yapılan çalışmayı da memnuniyetle karşıladıklarını belirtti.

Anadolu liselerinin yanında meslek liselerinin de yaygınlaştırılmasının eğitim sisteminde devrim olarak nitelendirilebilecek bir gelişme olduğunu ifade eden Başkan Çelikus, "Bu karar, memleketin geleceği için çok önemli bir karardır. Biz ESDER olarak yıllardır meslek liselerinin ülkemizi kalkındıracak yegâne sistem olduğunu vurguluyoruz. Gelişmiş bütün ülkelerde olduğu gibi mesleki eğitime gereken önem ve itibarın verilmesini istiyoruz." dedi.

Çelikus, Türkiye'de oldukça düşük olan mesleki ve teknik eğitim oranının Avrupa'da yüzde 70 olduğunu belirterek, "Bakanımız bu projeyi ileriki yıllarda değil, behemehâl yürürlüğe koyarsa Türk siyasi hayatında önemle hatırlanacak bir iş yapmış olacaktır. Esnaf ve sanatkar, kobiler, mesleki eğitim alan öğrenciler ve aileleri tarafından hayırla yâd edilecektir. Ancak bu proje tasarıda kalmayıp bakanlık döneminde hayata geçirmesi gerekmektedir. İlk defa meslek liselerini önceleyen bu proje gerçekleşirse, Nimet Çubukçu Türk milletinin hafızasında yer alacaktır." diye konuştu.