Devrimci Karargah sanıkları hakim karşısında

İstanbul'da farklı tarihlerde açılan, daha sonra da aralarında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu gerekçesiyle birleştirilen Devrimci Karargah davaları

İstanbul'da farklı tarihlerde açılan, daha sonra da aralarında fiili ve hukuki irtibat bulunduğu gerekçesiyle birleştirilen Devrimci Karargah davalarının görülmesine başlandı.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk dosyasında Bostancı'daki çatışma, Selimiye Kışlası'na bomba atılması ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na patlayıcı gönderilmesi iddiaları yer aldı. Sanıklar hakkında "Birden Fazla Kişi Tarafından Birlikte Yağma", "Devletin Birliğini ve Ülke Bütünlüğü Bozma", "Kamu Malına Zarar Verme", "Kasten Öldürme", "Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma" gibi suçlamalar bulunuyor. İkinci dava sanıklarının ise sansasyonel eylem hazırlığı içinde oldukları bilgisi üzerine gözaltına alındıkları iddia ediliyor.

Davanın bugünkü duruşmasına, aralarında Vatan Gazetesi İnternet Sitesi Genel Yayın Yönetmeni Aylin Duruoğlu'nun da bulunduğu tutuklu sanıklar, tutuklu bulundukları cezaevlerinden getirildi. Bakırköy Kadın Tutuk Evi'nden saat 10.00'da adliyeye getirilen Duruoğlu, erkek tutukluların bulunduğu nezarethaneye görülmeden duruşmanın başlayacağı saat 13.00'e kadar cezaevi nakil aracında bekletildi. Bazı tutuksuz sanıkların da katıldığı davanın bugün görülecek olan duruşmasında 6 tutuklu sanığın savunma yapması bekleniyor.