Teröre inat 'Türk-Kürt kardeştir' deyip evlendiler (Özel)

Biri Kürt, biri Laz iki insan, 'Türk-Kürt kardeşliği'nin bozulmak istendiği bir ortamda hayatlarını birleştirdi. Geçirdiği trafik kazasında hayatını k

  Biri Kürt , biri Laz iki insan , ' Türk-Kürt kardeşliği ' nin bozulmak istendiği bir ortamda hayatlarını birleştirdi . Geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybeden eski Maliye Bakanı Adnan Kahveci ' nin yeğeni Trabzonlu Gülsün Celap ile Şanlıurfalı Koray Güngör , Ankara ' da yapılan düğünle dünya evine girdi . Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ' in kıydığı nikahta , gelin ve damadın şahitliğini ise AK Parti Ankara milletvekilleri yaptı .

; Ceylan ' ın türkü söylediği geceye çok sayıda davetli katıldı . Başkan Gökçek , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın yaptığı gibi üç çocuk talebinde bulundu . Gelin ve damat , evlilik için ' evet ' dediğinde davetliler tarafından alkışlandı . Nikah sonrası , Gökçek ve milletvekilleri , gelin ve damadın aileleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi .

Trabzonlu Gelin Gülsün Celap ' ın babası Abdullah Celap , kızının eşiyle çalıştığı iş yerinde tanıştığını söyledi . Evlilikten dolayı mutlu olduklarını vurgulayan baba Celap , " Türkiye ' de ' Türk-Kürt çatışması ' çıkarmak isteyenlere biz örnek olarak ' Türk-Kürt kardeşliğini ' gösterdik . Bu çok da güzel oluyor . Memlekete ve millete hayırlı olsun . Artık birbirimizin boğazını sıkmaktansa birbirimizin boğazına sarılıp güzel duygularla birbirimize dua etmeye çalışıyoruz . " dedi .

Gelinin annesi Nevin Celap ile damadın annesi Makbule Güngör ise davetlilerin tebriklerini kabul ettiler , fakat konuşmak istemediler . Şanlıurfalı Damat Koray Güngör ' ün babası Karaca Güngör de çok mutlu olduklarını belirterek birbirlerini tanıdıklarını ve kendilerinin de karar verdiğini ifade etti . Baba Güngör , " Çok isabetli oldu . Biz Anadolu ' dan tut Akdeniz , Karadeniz , Doğu hep birbirine bağladık . Hep hısımlarımızdır . Hayırlı olur inşallah . " diye konuştu .

" İNSANLAR GENİŞLEYEREK BİRBİRİNİ TANIMALI "

Oldukça duygulandığı gözlenen gelin Gülsün Celap , böyle bir evlilik yaptığı için mutlu olduklarını söyledi . Türk-Kürt ayrımı olmadığını vurgulayan Celap , aynı bayrak altında mutlu bir şekilde yaşadıklarını belirtti . Dekorasyon ve inşaat işleriyle uğraştığını dile getiren Şanlıurfalı damat Koray Güngör , normalde Kürtlerde çevreden ya da akrabadan evlilik yapıldığının altını çizdi .

Yeni yeni dışarıdan kız alınmaya başlandığını anlatan Güngör , şöyle devam etti : " İnsanlar daha genişleyerek birbirini tanımalı . Bunu bir kupa maçında da gördük . Trabzonlu birine sordular ' nasıl karşılandınız? ' ' Bizi gören herkes evine davet etti ' dediler . Bu da böyle bir şey . Gülsün de beni tanımadan önce Kürtleri farklı biliyordu . Belki ailesi de öyleydi . Ama birbirini tanıyarak sonucun öyle olmadığı , yani düşünüldüğü gibi olmadığı çıktı . Keşke bu kaynaşma farklı şekillerde olabilse . Biz bunu evlenerek yaptık ama farklı yollarla olabilse . Türk-Kürt ayrımı kesinlikle yok . Artık iç içe geçmiş bir düğüm . O farklı amaçlarla kullanılıyor . "

" BU TÜRKİYE ' NİN GERÇEĞİ , HERKES KABUL ETMEK ZORUNDA "

AK Parti Ankara Milletvekili Faruk Koca , Türkiye ' de son dönemde yaşanılan atmosferde en doğru tercihlerini yaptıklarını ifade etti . Toplumun kaynaşması açısından bu tür evliliklerin teşvik edilmesini ısrarla istediğini vurgulayan Koca , " Bugün güzel bir örneği oldu . Bu bizim kardeşliğimizin en önemli göstergesi . Bu topraklarda yaşayan herkesin birbiriyle bu tür evlilik bağları kurup , terör belasına en büyük dersi vermeleri gerektiği açısından bugünün önemini bir kez daha iyi anlıyorum . Çok güzel bir şey yaptılar , tebrik ediyorum . " şeklinde konuştu .

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ise Türkiye ' nin gerçeğinin bu olduğuna dikkat çekti . " Herkes bu gerçeği kabul etmek zorunda ve bu gerçek aslında bizim üstünlüğümüz . " diyen Gökçek , " Ben şahsen bir Trabzonlu kardeşimle bir Kürt kardeşimin evlenmesini gururla karşılıyorum . Allah mesut bahtiyar etsin . " dedi .