Pehlivanlar, Akdağ'ın zirvesinde peşrev çekti

Amasya'nın Suluova İlçesinde Akdağ Köyleri ve Köylüleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve Amasya böl

  Amasya ' nın Suluova İlçesinde Akdağ Köyleri ve Köylüleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ve Amasya bölgesinin tek yayla şenliği olan dördüncü Akdağ yayla şenlikleri coşkulu bir şekilde geçti .

Şenlikte 14 boyda 107 güreşçi Akdağ ' ın zirvesinde ter döktü . Yapılan güreşler sonucunda Akdağ Yayla Şenlikleri ' nin başpehlivanı Cem Kartal olurken ikinciliği Kadir Erdoğan üçüncülüğü Hüseyin Gürbüz aldı . Şenliğe katılan minik güreşçilerin mücadeleleri izleyiciler tarafından yoğun alkış aldı .

Dereceyi giren pehlivanlara 6 bin TL tutarında ödül verildi . 13 işadamı arasında çekişmeli bir şekilde geçen şenlik ağalığını 7 bin altı yüz TL ' ye aynı zamanda Amasya , Kabaoğuz , ve Suluova Yedikır güreş ağası olan Amasyalı işadamı Zeki Top aldı .

Bu arada şenlikte bu yıl ilk olarak Amasya Doğa Sporları ve Araştırma Kulübü üyeleri tarafından zirve yürüyüşü düzenlenerek Akdağ ' ın en yüksek noktasına Türk . ayrağı dikildi . Şenlikte ayrıca düzenlenmek istenen yamaç paraşütü gösterisi hava muhalefeti yüzünde iptal edildi .

Şenliğe Ak Parti Amasya Milletvekilleri Akif Gülle , Avni Erdemir , Amasya Vali Vekili İsmail Akman , Suluova Kaymakamı O . Aslan Canbaba , Suluova Belediye Başkanı Mahmut Boz , Amasya Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Demir ve çok sayıda vatandaş katıldı .

Şenlikte konuşan Suluova Akdağ Köyleri ve Köylüleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkanı Hasan Basri İnan ; derneğin faaliyetlerinden bahsederek , yayla şenlikleri düzenlemelerinin tek amacının eğlenmek olmadığını dile getirip şunları ifade etti ;

" Bugün burada bu programı düzenlememizin amacı Amasya ' mızda ve ilçemizde birlik ve beraberliği sağlayıp insanlar arasındaki ihtilafları kaldırıp halkımızın kaynaşmasını sağlamaktır . Bizler başarılı ve mutlu olmak istiyorsak , geleceğin Türkiye ' sinde coğrafi , ekonomik , kültürel konumuna yaraşan bir Suluova istiyorsak siyasi mülahazaları bir kenara bırakıp birlik ve beraberlik içinde çalışmaz zorundayız . "

Başkan Hasan Basri İnan ayrıca i terör olaylarını kınayarak , 30 yıla yakındır devam eden ve son zamanlarda hızla artan terör olaylarının , ancak bütün vatandaşların birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesi ile son bulacağını vurguladı .