Hatay'da güvenlik güçleri PKK'ya yönelik 52 operasyona imza attı

Hatay'da son bir yıl içerisinde güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği 52 operasyonda PKK'nın dağ kadrosunda faaliyet yürüten 6 terörist ölü ele geçiril

  Hatay ' da son bir yıl içerisinde güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği 52 operasyonda PKK ' nın dağ kadrosunda faaliyet yürüten 6 terörist ölü ele geçirildi .

Hatay İl Jandarma Komutanı Albay Vedat Çolak , il genelinde 4 bin 852 kilometre karelik sorumluluk sahasında terör olayları kapsamında terör örgütünün dağ kadrosunda faaliyet yürüten 6 teröristin silahlarıyla ölü ele geçirildiğini , 2 teröristin de yaşanan çatışmada öldüğü istihbaratını aldıklarını söyledi . Albay Vedat Çolak , bu süre içinde 1 teröristin yakalandığını ve Suriye ile yapılan Adana mutabakatı kapsamında 8 teröristin teslim edildiğini belirterek 17 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti .

Albay Çolak , terör örgütleriyle mücadele kapsamındaki operasyonlarda 151 kilo TNT , 45 kilo alüminyum nitrat , 11 . 5 kilo plastik patlayıcı , 58 adet elektrikli fünye , 5 adet otomatik tüfek , 1 adet tabanca , 9 adet el bombası , 26 adet şarjör , 570 adet fişek ve 1 adet el telsizi ele geçirildiğini açıkladı . Albay Çolak , son olarak Hatay genelinde terör eylemlerine engel olmak için istihbari ve operasyonel faaliyetlere aralıksız olarak devam ettiklerini sözlerine ekledi .

Hatay İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ise gerek jandarma gerekse polis sorumluluk sahalarında terör örgütüne yönelik operasyonların başarı ile sürdürüldüğünü söyledi . İl Emniyet Müdürü Kılıç , bir yıl içerisinde kendi sorumluluk bölgesinde 19 terör olayının meydana geldiğini , bu olaylar sonucunda 111 kişinin terör örgütüne yardım ettiği gerekçesi ile gözaltına alındığını belirtti . Kılıç , Hatay genelinde gerçekleştirilen çeşitli suçlardan aranan 540 kişi ve 433 aracın da yakalandığını ifade etti .