Çukurova Üniversitesi ile BTC, Ceyhan'a itfaiye bölümü kuruyor

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Akınoğlu, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) petrol boru hattının işletimini yapan BTC şirketi (BTC Co) ile itfaiye

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Akınoğlu, Bakü-Tiflis-Ceyhan (BTC) petrol boru hattının işletimini yapan BTC şirketi (BTC Co) ile itfaiye bölümü kurma kararı aldıklarını söyledi. Akınoğlu, Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Meslek Yüksek Okulu'na kurulacak bölümün teknik aksanları ve tatbikat mekanlarının oluşturulmasının 1 milyon liraya mal olacağını kaydetti.

Prof. Dr. Akınoğlu, özellikle petrol yangınlarına müdahalede Türkiye olarak yeterli olmadıklarını belirterek, buradan yetişecek gençlerin Türkiye'nin kalifiyeli itfaiyecileri olacağını söyledi. Akınoğlu, "Dünyada petrol yangınlarına müdahalede örnek itfaiyecilerin yetiştirildiği yer olarak bilinen ABD'nin Teksas eyaletindeki itfaiye bölümüne benzer bir bölüm oluşturacağız. Ceyhan'da yetişecek itfaiyeciler ise her türlü yangına müdahalede tam donanımlı olarak mezun olacak." ifadesini kullandı.

Diğer taraftan her ilçeye meslek yüksek okulu kurma kararının ardından ilçelerde yurt problemi oluştuğunu kaydeden Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Akınoğlu, şunları söyledi: "İlçelerde Yurt-Kur'a bağlı öğrenci yurdunun olmaması büyük bir problem. Karaisalı ilçemizde bu sıkıntı nedeniyle öğrencilerimizin büyük bir bölümü Adana'ya geliş gidiş yapıyor. Şu an Karaisalı ve Kozan'a yurt yapılması gerekiyor. Biz konuyu takip ediyoruz. Bütçeleri kapsamında bu yurtların da yapılacağına inanıyoruz. Adana merkezde bin yataklı bir yurt program kapsamına alındı."

Adana'nın işsizlik sıralamasında birinci olmasının üniversite camiasında büyük üzüntü oluşturduğunu vurgulayan Prof. Dr. Akınoğlu, "Üniversite olarak bütün tesislerimizde çalışan sayısını artırıyoruz. Balcalı Hastanesi'nde eskiden 600 kişi çalışıyordu. Şimdi yeni ünitelerin de eklenmesiyle bin 200'ün üzerinde çalışan var. Her geçen gün yeni bir projeye imza atıyoruz. Yakın bir zamanda hükümlüler için Balcalı Hastanesi yanına ek bina yapmayı planlıyoruz. Bu hayata geçtiğinde hükümlülerin farklı hastanelerde tedavi olmasına gerek kalmayacak. Gençlere iş alanları açmak istiyoruz. Üniversitemize 40 kişilik eleman alımı olacaksa 10 bin kişi müracaat ediyor. Bu insanların hepsine iş vermemiz mümkün değil, ancak ne kadar insana istihdam oluşturursak o kadar Adana için yararlı olur." diye konuştu.