Polis, çocuklarla hem top oynuyor hem trafik dersi veriyor (Özel)

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, suçlarla ve suçlularla mücadele kapsamında Sokakta Trafik Okulu Projesi (STOP) başlattı. Yapılan proje çerçevesinde polisl

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü, suçlarla ve suçlularla mücadele kapsamında Sokakta Trafik Okulu Projesi (STOP) başlattı. Yapılan proje çerçevesinde polisler; sokakları trafiğe kapatarak, bir yandan çocuklarla top oynuyor bir yandan megafonla trafik eğitimi veriyor.

Kırşehir Emniyet Müdürü Osman Öztürk'ün göreve gelmesiyle birlikte suçlarla ve suçlularla mücadele kapsamında 26 projeye imza atıldı. Son olarak kentte trafik kültürü ve bilincinin arttırılması, yol kullanıcılarına emniyet kemeri takma alışkanlığının kazandırılması amacıyla, kısa Adı 'STOP' olan Sokakta Trafik Okulu Projesi yapıldı.

Proje kapsamında ilk olarak şehrin kalabalık mahallerinden olan Bağbaşı Mahallesi'nde üzerinde bulunan bir sokak, polis ekipleri tarafından bariyerlerle trafiğe kapatılarak, bir çalışma yapıldı. Çalışma ile sokağın tam ortasına bir çadır kurularak, bütün mahallenin çocukları oraya toplandı. Proje çerçevesinde projede görevli trafik polisleri çocuklarla ilk olarak şekerler ve çikolatalar ikram etti. Yapılan ikramın ardından polisler çocuklarla top oynadı, daha sonra ise trafik kurallarını anlattı.

Top oynarken sanki polis değil, bir arkadaşı ile oynuyor gibi rahat olan çocuklar trafik eğitimi verilirken de polis amcalarını pürdikkat dinledi. Verilen eğitim ardından, projenin yapıldığı sokağa gelen Kırşehir Emniyet Müdürü Osman Öztürk, çocukların sevgi seliyle karşılaştı.

Yapılan çalışma, karşılıklı sorular ardından son bulurken, proje kapsamında başka sokaklarda da çalışmaların olacağı öğrenildi.