Çevre Orman İl Müdürlüğünce Doğaya Keklik Bırakılıyor

Kayseri Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Tomarza ve Develi ilçelerinde doğaya keklik bırakıldı.

Çevre Orman İl Müdürlüğünce Doğaya Keklik Bırakılıyor
Tomarza ilçesi Sümengen bölgesinde başlayan etkinlikte ilk olarak 75 kadar keklik Tomarza Kaymakamı Recep Öztürk ve Belediye Başkanı Fahrettin Işık'ın katılımıyla doğaya bırakıldı. Etkinlikte konuşan Çevre ve Orman İl Müdürü Ali Rıza Baykan, Türkiye'de bir ilki yaptıklarını ifade ederek, 2 hafta içerisinde 2 bin kadar kekliği Kayseri'de doğaya salacaklarını söyledi. Baykan, "Burada Türkiye'de ilk defa özel hazırlanmış bir kafes içerisinde kekliklerin doğaya uyum sağlamalarını kolaylaştırmayı amaçladık. Keklikleri Gaziantep'den Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından satın aldık. Burada önemli olan avcı derneklerimizin de bize destek vermesi. Avcılar kendi imkanları dahilinde kuşlarımıza bakım sağlıyorlar. Bu çok önemli bir şey. Kuşları doğaya saldıktan sonra da avcılarımız onları avlamayacak" dedi. Tomarza Kaymakamı Recep Öztürk ise etkinliğin Tomarza ilçesinde yapılmasının önemine dikkat çekerek, Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ve avcı derneklerinin ortaklaşa çalışması sebebiyle de mutluluğunu dile getirdi.
Tomarza Avcılar Derneği Başkanı Mustafa İlhan Elmacıoğlu ise kekliklerin Tomarza'ya gelmesinden itibaren aralarında bir bağ oluştuğunu söyleyerek, doğaya salındıktan sonra keklikleri avlamayacaklarını kaydetti.
Tomarza'da gerçekleşen etkinliğin ardından Develi Belediye Başkanı Recep Özkan'ın da katılımıyla ilçede hazırlanan alana geçildi. Burada da görevliler tarafından 70 kadar keklik doğaya bırakıldı.
Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen program ilerleyen günlerde Felahiye ve Bünyan ilçelerinde de devam edecek.