Kaymakam Türkoğlu: Manavgat'ta turistlere etiketsiz ürün satılmayacak

Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, turizmde uyulması gereken altın kurallar konusunda kararlı olduklarını belirtti. Kaymakam Hacı İbrahim Türko

Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, turizmde uyulması gereken altın kurallar konusunda kararlı olduklarını belirtti. Kaymakam Hacı İbrahim Türkoğlu, Akdeniz Üniversitesi(AÜ) Manavgat Meslek Yüksekokulu(MYO) ve turizmcilerin geleneksel hale getirdiği müşteri memnuniyeti anketlerinde turistlerin rahatsız olduğu hususların başında etiketsiz ürün satımı, hanutçuluk, dükkân önünde bekleyenlerin müşteri çekme yöntemleri, çığırtkanlık ve fahiş fiyattan mal satma olduğunu söyledi.

Müşteri memnuniyetinde uyulması gereken kurallarla ilgili geçtiğimiz günlerde oda, sivil toplum kuruluşları, turizmciler, yerel yöneticiler, sektör temsilcileri ve emniyet güçleriyle Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO)'da toplantı yaptıklarını hatırlatan Türkoğlu, Manavgat merkez ve turistik beldelerinde etiketsiz ürün satımında çok hassas olduklarını kaydetti.

Türkoğlu, "Turistlerin, konaklama tesislerindeki müşteri memnuniyetini dışarıda da görmek istiyoruz. Turistlerin rahatsız edilmesi, zorla mal satımı, etiketsiz mal satımı, çığırtkanlık ve hanutçuluğun bölgemizde son bulması için kararlıyız. Özellikle Side Belediyesi'nin sezon öncesi hayata geçirdiği vitrin düzenlemesi sisteminin bütün bölgede yayılması istiyoruz. Etiketsiz ürün satışına geçit vermeyeceğiz." diye konuştu.

Kaymakam Türkoğlu, kaldırım işgallerine önüne geçmek için çalışma başlattıklarını belirtti. Dükkân içindeki malların çoğunun dışarı çıkarılmasıyla birlikte kaldırımda yürümenin zorlaştığına dikkat çeken Türkoğlu, konunun köklü çözümü için belediye başkanlarıyla görüşme yapacağını ifade etti.

Side Belediye Meclisi, sezon öncesi aldığı kararla turisti rahatsız edenlere 3 ile 9 bin lira para cezası vereceğini belirtmişti. Side Belediye Başkanı Abdulkadir Uçar, kurallara uymama hususunda ısrarcı olanların başta dükkân kapatması olmak üzere ruhsat iptalini de yapabileceklerini ifade etti.