Japonya Endo ve Honda'yla Turda

2010 Dünya Kupası E Grubu elemelerinde son maçını Danimarka ile oynayan Japonya, grup lideri Hollanda ile birlikte turu geçti.

2010 Dünya Kupası grup elemelerinde son karşılaşmasını Danimarka ile oynayan Japonya 3-1 kazandığı karşılaşma sonunda, Hollanda'nın ardısıra gruptan çıkan ikinci takım oldu.
Karşılaşmaya hızlı başlayan Japonya, mutlak galibiyet için sahaya çıkan Danimarka karşısında baskın oynadığı ilk yarıyı, 17. dakikada Honda'nın ev 30. dakikada da Endo'nun golleriyle süsleyerek kapattı.
İkinci yarıya büyük avantajla giren Japon takımı, avantajını ve yükselttiği moralini atak ve estetik oyunuyla destekleyerek ilk yarıdaki performansını devam ettirdi ve dengesini bozduğu rakibine fırsat tanımadı.
Özellikle Endo ve Honda'nın yarattığı tehlikelerle rakip kalede sık sık gol fırsatı yaratmaya çalışan Japon ekibi, 81. dakikada Hasebe'nin faullü hareketi sonucu Danimarka'ya kazandırdığı penaltıyı, Tomasson'un kaçırması ve ikinci hamlede golü kaydetmesine engel olamadı.
İkinci yarıya girdikten sonra biraz daha toparlanarak rakibine ayak uydurmaya çalışan Danimarka ise ilk yarıda yediği iki golün dezavantajını yıkmak için çabalarını artırmaya çalıştı. 53. dakikada Tomasson'un rakip kaleye yönlendirdiği meşin yuvarlak, Hasebe'nin müdahalesiyle kornere çıktı.
81. Dakikada Tomasson'un penaltı atışını kaçırması sonucu ikinci hamlesiyle topu filelere göndermesi üzerine karşılaşmadaki tek golünü kazanan Danimarka, sonraki dakikalarda skoru kendi lehine çeviremedi ve kupadan elendi.
Honda'dan Futbol Resital
Karşılaşmanın son dakikalarına girildiğinde, maç başından itibaren estetik oyunuyla alkış alan Honda, ceza sahası içinde estetik hareketlerle rakiplerinden sıyrılarak takım arkadaşı Okazaki'yi gördü. Bu pasa sadece dokunan Okazaki golüyle skoru 3-1'e taşıdı.
İyi başladığı karşılaşmayı üstün götüren Japonya grup ikincisi olarak turu geçmeyi başardı ve 90 dakika boyunca sergilediği futbolla izleyiciye futbol keyfi yaşattı.

TRT