İha Muhabiri Özden'e Birincilik Ödülü

Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen "2009 Medya Başarı Ödülleri Yarışması" kapsamında İhlas Haber Ajansı (İHA) Eskişehir muhabiri Oktay Özden'e 'fotoğraf' dalında birincilik ödülü verildi

İha Muhabiri Özden'e Birincilik Ödülü
Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen "2009 Medya Başarı Ödülleri Yarışması" kapsamında İhlas Haber Ajansı (İHA) Eskişehir muhabiri Oktay Özden'e 'fotoğraf' dalında birincilik ödülü verildi.
Pool Bistro Restoran'da düzenlenen ödül törenine; Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Merkez Valisi Kadir Çalışıcı, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Atilla Sertel, İl Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, ETO Başkanı Harun Karacan, ESO Başkanı Savaş Özaydemir, çok sayıda davetli katıldı.
Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 60. yılını doldurmaya çok az bir süre kalan en köklü ve etkin basın kuruluşlarından Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti'nin basın-medya çalışanlarının başarılarını ödüllendirmek amacıyla Medya Başarı Ödülleri Yarışması düzenlediğini belirterek, "Yarışmanın amacı, meslektaşlarımızın bir yıllık yoğun çalışmalarının ödüllendirilmesinin yanı sıra bölgemizde demokrasi kültürünün geliştirilmesine, halkın bilgilenmesine,
gerçekleri öğrenme bilincinin yükseltilmesine ve bu arada yerel gazeteciliğin özendirilerek güçlendirilmesine katkı sağlamaktır" dedi.
Eskişehir'in kültür, sanat gibi birçok alanda ülkenin lider kenti olduğunu ifade eden Demokrat Parti Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk da kentin gelişmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in büyük emeğinin olduğunu kaydetti. Eskişehir'in çağdaş özelliklerinin gün geçtikçe artacağını vurgulayan Cindoruk, "Eskişehir basınına da sonsuz sevgim var. Eskişehir basınında daima bir dostluk, kalite, sevgi, saygı ve kente bağlılık duygularını hissettim. Gazeteciler Federasyonu'nun başkanlığına bir
Eskişehirli olan Atilla Sertel'i getirilmiştir. Önümüzdeki günlerde kente olan ulaşım ağı da gelişecektir. Eskişehir'e emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise kendisinin de eski bir gazeteci olduğunu ve gazetecilik yaptığı dönemlerde birçok mücadele verdiğini anlatırken, basın kartını en kıymetli belge olarak taşıdığının altını çizdi.
Eskişehir'in birçok alanda ülkenin önemli kentlerinden birisi olduğunu söyleyen Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Atilla Sertel de Eskişehir'in gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. Yarışma jürisi tarafından fotoğraf dalında birinci seçilen İHA muhabiri Oktay Özden, ödülünü ve plaketini Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen'in elinden aldı. Törende; haber dalında Murat Atikel (Sonhaber gazetesi), Ayhan Kuşbaşlı (Sakarya gazetesi) ve Emre Albayrak (Anadolu gazetesi), fotoğraf dalında Göksel Demiral (Anadolu gazetesi) ve Mustafa Yıldırım (Sakarya gazetesi), sayfa düzeni dalında Seyfi Altındal (İki Eylül gazetesi), Emine Çiftçi (Anadolu
gazetesi) ve Ali Çalık (Sonhaber gazetesi), TV haber dalında Çağlar Özyazıcı (Kanal 3) ve Gökhan Günser (ESTV), söyleşi dalında Ayşe Kaytan (Sonhaber gazetesi) da ödüllendirildi.